Hlaa

Páginas: 7 (1718 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
Mòdul 7 – Desenvolupament socioafectiuUF2 – Intervenció en l'àmbit socialEAC4(Curs 2012–2013 / 1r semestre)

Enunciat

És evident per tot l'equip educatiu que el desenvolupament de l'infant és un desenvolupament integral, que no es pot separar el desenvolupament sexual de l'afectiu, ni aquest del social i el moral. La manera com han anat desgranant cadascun dels diferents aspectes deldesenvolupament socioafectiu ha estat una manera pràctica per poder parlar de cadascun dels temes, però saben que el desenvolupament socioafectiu de l'infant és un desenvolupament global, paral·lel al desenvolupament cognitiu. Ara, que toca parlar del desenvolupament moral, ho faran en funció de diferents casos.
Abans, però, volen partir d'una definició prèvia sobre a què fa referència el concepte dedesenvolupament moral.

Defineix què és per tu una persona moral? (1 punt)

Una persona moral és una persona capaç de prendre decisions de manera autònoma i actuar en coherència amb els seus criteris interns, escollits per ella fent ús de la llibertat pròpia. Així una conducta és moral només si l'individu té possibilitat de triar i actuar amb llibertat

CAS 1
El cas de la Mireia,una nena amb cara d’àngel, que estava acostumada a que els seus pares satisfessin les seves demandes gairebé abans fins i tot que demanés res. I és que els sabia greu oposar-se als desitjos de la seva filla i mai no rebia un NO per resposta. A l’escola li costava molt seguir les normes i es mostrava molt egocèntrica, sempre cercava ser el centre d’atenció; si a l’aula l’educadora afalagava alguncompany li dolia i acostumava a afegir “si, però...” amb alguna cosa que no fos gaire bona del company/a en qüestió. Plorava amb molta facilitat, ploriquejava queixant-se de qualsevol cosa o del que li feien els companys.

Cerca una explicació sota paràmetres de la psicoanàlisi de la conducta de la Mireia. (1 punt)
Mireia és una nena que ja s'ha format en ella el jo, que la fanintervingudes entre els seus desitjos de voler ser el centre d'atenció.

CAS 2
El cas de l’Aitor , de P5, que li deia mentidera a la seva mare que treballava a hores com a guía cultural i depenia dels serveis que contrataven els turistes que arribaven a Barcelona. De vegades els seus horaris de feina s’allargaven més enllà del previst i havia de demanar a l’àvia que passés a recollir l’Aitor . El nenli deia a l’àvia que la mare era una mentidera perquè li havia dit que hi aniria ella a recollir –ho.

Explica a quina etapa està l’Aitor segons Piaget i a quina característica respon aquesta afirmació que fa respecte la mare. (1 punt)

Aitor està en una etapa de realisme moral 5 a 7 anys. És una característica de moral hetero de mentida o error, ja que la mare en no poder complir elque li ha dit al nen per imprevistos, el nen pensa que la mare és una mentidera, perquè no fa distinció entre la mentida intencional i l'error .

CAS 3
El cas que va passar a l’aula de P4 on un dels companys de l’aula, operat recentment d’un dels peus, anava a escola amb sabatilles. Els companys de l’aula en veure’l li anaven dient “ala! A l’escola no s’hi ve en sabatilles!! L’educadoraels va explicar què li passava i entre tots van decidir que no era important perquè no feia mal a ningú.

Explica, seguint a Turiel, a quin domini del coneixement social correspon aquesta situació, i defineix els dos dominis que proposa l’autor. (1 punt)

Segons Turiel al domini convencional social.

Els dos dominis que proposa l'autor són:
* El camp moral dels conceptes morals i dejustícia, es construeix a partir d'experiències que tenen a veure amb els drets o el benestar dels altres, per exemple: mentir, robar, danyar o no compartir.
* El camp social o domini de l'organització social i les normes convencionals, es construeix a partir d'experiències referides a l'educació, els costums i les correccions socials, per exemple: portar la roba adequada per a la ocasió, menjar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hla hla
  • Hlaa
  • Hla tortilla
  • hla soy alejo
  • hla maria
  • Tipificacion De Hla
  • hla neumonia
  • clases de HLA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS