hluugo78guigi

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014

Pràctica nº: 2
Observació i interpretació de la divisió cel·lular en vegetals

Material
Vam necessitar unes tisores, una gavineta fina, pinces, portaobjectes i cobreobjectes, un vidre derellotge, orceïnes A i B, una espelma o encenedor d’alcohol, un microscopi i un bulb de ceba.
Uns quants dies abans de començar, vam deixar durant 3 dies un bulb de ceba sobre un got ple d’aigua, demanera que les arrels del bulb estiguessin en contacte amb l’aigua.

Procediment
Desprès de deixar el bulb de ceba durant 3 dies, vam tallar les arrels per la base amb unes tisores, i la vamposar sobre un portaobjectes.
Vam subjectar l’arrel i amb una gavineta vam eliminar els dos últims mil·límetres de l’àpex, ja que allà hi ha una còfia que no té cèl·lules en divisió. A continuació vamfer talls molt fins i, amb l’ajuda dunes pinces, els vam posar en un vidre de rellotge en què desprès vam afegir uns dos mil·límetres d’orceïna A. Ho vam deixar durant 10 minuts, perquè es tenyeix.Vam escalfar el vidre de rellotge, subjectant-lo amb unes pinces de fusta, procurant que no arribes a bullir. Si veiem que la preparació començava a assecar-se, afegíem de nouunes gotes d’orceïna A.









Amb l’ajuda d’unes pinces vam col·locar els fragments d’arrel sobre un portaobjectes, hi vam afegir unes gotes d’orceïna B amb el comptagotes. Vam tapar lapreparació amb un cobreobjectes.













Vam col·locar la mostra a la platina del microscopi. Primer la vam observar amb pocs augments i desprès vam utilitzar un objectiu més gran.Resultat
Ens va costar veure els nuclis de la cèl·lula, però finalment ho vam poder veure. En canvi no vam poder observar les fases de la mitosi.
Conclusió
Per poder observar elnucli i les fases de la mitosi de la cèl·lula, cal tenyir les cèl·lules en la mostra. Vam utilitzar les cèl·lules de la zona terminal de les arrels de la ceba, perquè hi ha cèl·lules en creixement....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS