ho chi minh

Páginas: 19 (4741 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2014
Ho Chi Minh (Àudio ? i escolteu-ne la pronunciació en vietnamita) (19 de maig de 1890 - 3 de setembre de 1969) Hồ Chí Minh, en vietnamita), és el nom pel qual va ésser conegut Nguyễn Sinh Cung, també anomenat Oncle Ho ("Bác Hồ"). Fou un líder polític i revolucionari vietnamita, i president de la República Democràtica del Vietnam (1954 - 1969).

Amb 15 anys va emigrar a Europa, on es va adheriral comunisme durant la seva estada a França (1915 - 1923). El 1919, Ho Chi Minh va intentar sol·licitar a la Conferència de Versalles igualtat de drets per la colònia francesa d'Indoxina. Membre fundador del Partit Comunista Francès, es va traslladar per un temps a Moscou. Més endavant, el Komintern el va destinar a Hong Kong, on va fundar el Partit Comunista d'Indoxina arran de les revoltes de1930 a Vietnam.

Va adoptar el nom de Ho Chi Minh (el que il·lumina), tornant al seu país el 1941, on va formar, junt amb altres dirigents, el Viet Minh ("Viet Nam Da Lap Dong Minh Hoi", Lliga per la Independència del Vietnam) al qual ràpidament s'hi van afegir grups nacionalistes, quedant Vo Nguyen Giap al capdavant dels grups armats
Ho Chi Minh (Àudio ? i escolteu-ne la pronunciació envietnamita) (19 de maig de 1890 - 3 de setembre de 1969) Hồ Chí Minh, en vietnamita), és el nom pel qual va ésser conegut Nguyễn Sinh Cung, també anomenat Oncle Ho ("Bác Hồ"). Fou un líder polític i revolucionari vietnamita, i president de la República Democràtica del Vietnam (1954 - 1969).

Amb 15 anys va emigrar a Europa, on es va adherir al comunisme durant la seva estada a França (1915 - 1923). El1919, Ho Chi Minh va intentar sol·licitar a la Conferència de Versalles igualtat de drets per la colònia francesa d'Indoxina. Membre fundador del Partit Comunista Francès, es va traslladar per un temps a Moscou. Més endavant, el Komintern el va destinar a Hong Kong, on va fundar el Partit Comunista d'Indoxina arran de les revoltes de 1930 a Vietnam.

Va adoptar el nom de Ho Chi Minh (el queil·lumina), tornant al seu país el 1941, on va formar, junt amb altres dirigents, el Viet Minh ("Viet Nam Da Lap Dong Minh Hoi", Lliga per la Independència del Vietnam) al qual ràpidament s'hi van afegir grups nacionalistes, quedant Vo Nguyen Giap al capdavant dels grups armats.Ho Chi Minh (Àudio ? i escolteu-ne la pronunciació en vietnamita) (19 de maig de 1890 - 3 de setembre de 1969) Hồ Chí Minh,en vietnamita), és el nom pel qual va ésser conegut Nguyễn Sinh Cung, també anomenat Oncle Ho ("Bác Hồ"). Fou un líder polític i revolucionari vietnamita, i president de la República Democràtica del Vietnam (1954 - 1969).

Amb 15 anys va emigrar a Europa, on es va adherir al comunisme durant la seva estada a França (1915 - 1923). El 1919, Ho Chi Minh va intentar sol·licitar a la Conferència deVersalles igualtat de drets per la colònia francesa d'Indoxina. Membre fundador del Partit Comunista Francès, es va traslladar per un temps a Moscou. Més endavant, el Komintern el va destinar a Hong Kong, on va fundar el Partit Comunista d'Indoxina arran de les revoltes de 1930 a Vietnam.

Va adoptar el nom de Ho Chi Minh (el que il·lumina), tornant al seu país el 1941, on va formar, junt ambaltres dirigents, el Viet Minh ("Viet Nam Da Lap Dong Minh Hoi", Lliga per la Independència del Vietnam) al qual ràpidament s'hi van afegir grups nacionalistes, quedant Vo Nguyen Giap al capdavant dels grups armats
Ho Chi Minh (Àudio ? i escolteu-ne la pronunciació en vietnamita) (19 de maig de 1890 - 3 de setembre de 1969) Hồ Chí Minh, en vietnamita), és el nom pel qual va ésser conegut NguyễnSinh Cung, també anomenat Oncle Ho ("Bác Hồ"). Fou un líder polític i revolucionari vietnamita, i president de la República Democràtica del Vietnam (1954 - 1969).

Amb 15 anys va emigrar a Europa, on es va adherir al comunisme durant la seva estada a França (1915 - 1923). El 1919, Ho Chi Minh va intentar sol·licitar a la Conferència de Versalles igualtat de drets per la colònia francesa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ho chi minh
  • Ho chi minh
  • Ho Chi Minh
  • Ho Chi Minh
  • PENSAMIENTO POLITICO DE HO CHI MINH
  • Informe De Ho Chi Minh Y El Pueblo Vietnamita
  • HO CHI MINH
  • Ho chi minh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS