Hockey

Páginas: 3 (572 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
Trabajo de Hockey

























INTRODUCCIÓ

El hockei sobre gel està considerat com a un dels esports d’equip que necessita més velocitat i força jaque els jugadors han de lliscar per la pista intentant atrapar el disc per introduir-lo en la porteria del equip contrari i això requereix un gran despesa d’energia.

L’origen d’aquest esport sónels jocs de pilota europeus: el hurling irlandés, el shinty escocès com molts altres. Tots aquests jocs citats abans es poden considerar els seus avantpassats però l’avantpassat més pròxim del hockeisobre gel prové de Canadà i s’anomena bandy i era practicat originalment per els indis d’Ontàrio (Canadà).

Per aquell temps, el bandy tenia uns reglaments molt semblants al futbol perquè tenia unnombre de jugadors molt limitat. Va tenir la seva màxima expansió a finals del segle XIX en els països europeus més freds i va ser majoritàriament jugat pels estudiants d’aquell temps. I finalment, vaser justament desprès de la Primera Guerra Mundial que el bandy va evolucionar i es va transformar en el hockei sobre gel.






















ÌNDEX1.- Historia

2.- Elements bàsics del hockei sobre gel
2.1.- La pista
2.2.- Els equips
2.3.- Material
2.4.- Els àrbitres

3.-Reglamentació
3.1.- Fora de joc
3.2.- Penalitzacions

4.- Competicionsinternacionals

5.- Webgrafia.




















1.- HISTORIA

Hi ha varies teories de sobre on va néixer el hockei. Hi ha qui afirma que els soldatsfrancesos foren els que van portar el joc a Canadà, i per contraposat, hi ha qui afirma que la seva introducció va ser gràcies als emigrants irlandesos o degut als soldats anglesos de Kingston. A més a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hockey
  • hockey
  • Hockey
  • Hockey
  • HOCKEY
  • hockey
  • hockey
  • El hockey

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS