Hoilita

Páginas: 2 (295 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
JUST IN TIME


El sistema Just in time també conegut com JIT (es va desenvolupar en l’empresa Toyota de Japó.) Aquest sistema promou l’eliminació del rebuig de fàbrica, és a dir deles deixalles, buscant una producció òptima en la qual les matèries primeres s’utilitzin al màxim, així mateix promou l’ús de la capacitat total del treballador, tot això orientat a lareducció de costos.




ELS SEUS AVANTATGES:


Redueix els nivells d’inventaris necessaris en tots els passos de la línia productiva i, com a conseqüència, els costos de mantenirinventaris més alts, costos de compres, de finançament de les compres i d’emmagatzematge.
Minimitza pèrdues per causa de subministraments obsolets.  
Permet (exigeix​​) eldesenvolupament d’una relació més propera amb els subministradors.  
Escurçament del temps de lliurament, entre d’altres.

ELS SEUS INCONVENIENTS:


El perill de problemes, retards i desuspensions per falta de subministraments, que poden causar retards i suspensions de la línia productiva i impactar les despeses negativament.
Limita la possibilitat de reducció de preusde compra si les compres són de baixes quantitats encara que, depenent de la relació amb el subministrador, aquest desavantatge es pot mitigar.

Inditex utilitza el sistema de JIT.‘’Considero que al trabajar con el método de Just in Time, las empresas suministradoras y compradoras, necesitan establecer políticas de lealtad y compromiso mutuo a fin de que existaun equilibrio entre oferta y demanda de sus productos dentro de la cadena de suministro consiguiendo así un sistema mucho más eficiente y con rápida respuesta, para no tener que suspenderel proceso productivo y evitar sus pérdidas inherentes.’’1


Toyota també ho utilitza amb l’objectiu de millorar la vida dels operaris alliberant-los de les tasques repetitives.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS