hola bebe

Páginas: 10 (2462 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
1.EVOLUCIÓ DELS MITJANS AUDIOVISUALS
Des dels inicis de la història l’home ha volgut reproduir imatges amb dibuixos, pintures, gravats i, segons avançaven les tecnologies, fotografia, cinema, etc. intentant que aquestes imatges s’assemblessin al màxim possible a la realitat. És la recerca de la realitat el que ha mogut l’home a crear imatges, però el que avui veiem com una cosa normal, perquèvivim en una societat d’imatges, antigament era un esdeveniment excepcional, relacionat gairebé sempre amb rituals religiosos i polítics. 

Prehistòria

Durant la prehistòria els homes sovint pintaven escenes de caça d’animals a l’interior de coves. Aquesta manifestació artística no era només un simple esbargiment lúdic, sinó que tenien la funció de afavorir l’èxit de les caceres, atorgant aaquestes pintures poders sobrenaturals.

Civilitzacions antigues 

A la Xina, la reproducció d’imatges va arribar a ser un espectacle lúdic. Les ombres xineses en són un exemple. 

Les societats organitzades

Amb l’augment de la població i l’organització de les societats i l’economia, queda més temps lliure per dedicar-lo a activitats recreatives, per la qual cosa hi ha un augment en lacreació i ús d’imatges. 

El comerç esdevé la principal activitat econòmica i és en aquesta època quan la imatge es converteix en un element de comerç exclusiu, sovint en suport de ceràmica o teixits.

L’Edat Mitjana 

Durant l’edat mitjana el Cristianisme va utilitzar la representació gràfica com el mitjà de comunicació més eficaç per difondre les seves idees i acostar la població, engran part analfabeta, a l’Església exposant-los a les imatges inspirades en l’Evangeli.
Renaixement 

A partir del segle XV s’aconsegueix la multiplicació d’imatges idèntiques amb la invenció de la impremta i les tècniques de gravat, fet molt important ja que facilita la producció d’imatges en massa i fa que no siguin úniques, democratitzant-ne l’ús. És a dir, gràcies a les noves tecnologiesd’impressió s’aconsegueix que tot el món pugui accedir a l’ús de les imatges. 

Industrialització (s. XIX) 

Amb l’arribada de la societat industrial, els conceptes d’espai i de temps canvien completament amb la invenció de la locomotora.
La velocitat i la percepció dels paisatges a través de les finestres dels vagons del ferrocarril són experiències que l’ésser humà encara no havia viscut i,segons molts experts, d’aquí neix aquesta necessitat de captar l’instant en una imatge. 

La recerca d’una imatge instantània portarà a la societat del s. XIX a investigar la manera de poder congelar una escena: la fotografia.
Naixement de la fotografia 

L’objectivitat que suposa la fotografia va provocar una evolució en l’art, juntament amb l’aparició de les avantguardes. Amb la invenció dela fotografia, apareixen formes d’enregistrar la imatge més realistes.
1.1 La càmera obscura
La cambra fosca o càmera obscura és un instrument òptic capaç de projectar una imatge en una superfície interior. Es considera la precursora de la càmera fotogràfica actual. 
Amb el pas del temps s’aconseguí perfeccionar-la de tal manera que, després de diversos segles es convertí en una de les einesindispensables per a l’obtenció d’imatges fotogràfiques.

Com funciona? 

La llum del sol es propaga en forma de rajos a través d’un petit forat, entra a l’interior d’una capsa tancada i reflecteix una imatge punt a punt. Com que es transmet en línia recta, projectar-la de forma invertida a la paret contrària del material. 

Qui la va inventar? 

Possiblement mai se sabrà amb precisió quii quan descobrí la càmera obscura, però sí és possible assegurar que abans de ser utilitzada per a realitzar imatges fotogràfiques va ser considerada com una eina útil per a aprofundir en el coneixement.
Aristòtil pensà que la llum es traslladava dels objectes al ull de l’observador amb un moviment ondulatori. Per a comprovar-ho utilitzà la càmera obscura per a estudiar els eclipsis de sol....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola bebe
  • Hola bebe
  • hola bebe
  • Hola bebes
  • hola bebes
  • hola bebe
  • hola bebe
  • hola bebe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS