hola caracola

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
Al-Azraq era el fill de Hudhayl as-Saghir I de una mare cristiana. Era un home molt culte I enginyós, arribà a convertir-se en el senyor mudèjar més famós dels seus temps. I va tindre amistat ambJaume I el Conqueridor i dels rei Alfons X el Savi. Va ser un cab dill deles tres revoltes mudèjars dels sud del Regne de València. Al-Azraq, va viure la segle XIII.

Les revoltes que va dur a termesón varies. Tres en total.
La primera revolta, en vista del maltracte dels sarraïns I l’incompliment dels acords dels monarques, els mudèjars es revolten vora l’any 1244 sota el comandament d’Al-Azraq.En aquesta època ja tenia el control castells d’Ambra i Alcalà amb més castells menors. Més endavant prengué castells d’Alacant, Dénia I Xàtiva amb ajuda del soldanat de Granada i amb suport de AlfonsX, es va independitzar la regió del regne de Valencia lariba sud del Xúquer.
En la segona revolta, Al-Azraq va fer maldecap a Jaume I, ja que estigué molt prop de matar-lo per mitjà d’una emboscadaperò a la fi la traïció del seu conseller acaba destruint-lo, i per l’antiga amistat Jaume I no va empresonar-lo, i no va tindre més remei que exiliar-se, deixant els dominis que tenia en mans d’unoncle i d’un germà, sotmesos a continues pressiosn dels nous senyors feudals, catalans i aragonesos.
La tercera rovolta, va ser la que més afectà a Alcoi, als dominis antics d’Al-Zaraq. Va intentarconquerir les viles de Castalla, Petrer i Concentaina però els seus intents van fracassar. La revolta finalitzà l’any 1277, abans que els granadins i els nord africans pogueren socórrer els mudèjars.L’Estat Espanyol van romandre els musulmans al segle VIII any 711, els musulmans comencen a ocupar la península Iberica o l’Estat Espanyol i la presencia àrab de les nostres terres s’acabà a l’any1609, quan van ser expulsats els últims moriscos.
L’expulsió va dur terme a l’any 1609 quan van ser expulsats els últims moriscos.Estaven concentrats en regnes d’Aragó, Valencia, Castella.

L’acció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hola caracola
  • hola caracola
  • hola caracola
  • HOLA CARACOLA
  • Hola hola caracola
  • hola caracola pa ti mi cola
  • hola caracola
  • hola caracola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS