hola gente

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
COMENTARI DE TEXT LITERARI
El poema d’Ausiàs March no porta títol, però els que s’interesaven per aquest poema consideraven que el títol debía ser la primera linia: “Quins tan segurs consells vasencercant”.
L’obra, que data del segle XV, correspon al període daurat de la literatura catalana, una època en què sorgeix una figura, la d’Ausiàs March que hi mostra els seus sentiments de manerainterna i intimista, i te una clara voluntat de trencar amb la tradició de la poesía trovadoresca i d’encertar la producció lírica escrita en llengua catalana.
El tema d’aquest poema líric tracta de dostipus de sentiments totalment diferents, l’amor que sent March per una dona que no li correspon i que li porta a una situació de desesperació. El to del poema és molt pessimista i l’autor hireflecteix una postura subjectiva expressada en primera persona.
En la primera estrofa, March d’adreça a l’amor que sent i exposa la seva situació de sofriment i li diu al seu cor que s’afanyi que la mort jaes a prop.
Segons explica en la segona estrofa, el motiu del seu sofriment és que estima a una dona que el rebutja tot i que ell li obre el seu cor. March retrata una dona que no és, com la damadels trobadors sinó una simple dona de carn i ossos, la qual cosa li comunica en els versos 13 a 16 que pot comptar amb la seva amistat però no pas amb el seu amor.
En la tercera estrofa, el poeta estroba en una situació de desesperació que fa que li recordi la idea de la mort a causa del despreci de la dona a qui estima. I el poeta afirma tenir por a la mort i no sap que fer davant d’aquestproblema.
En la quarta estrofa, el poeta expressa l’admiració que sent per ell mateix i continua lluitant per l’amor de la seva estimada. També parla de l’amor com una força incontrolable.
En lapenúltima estrofa s’aprecia el patiment que sofreix el poeta i que l’esta obsessionant i provoca que els demes sentin llàstima per ell. L’enorme tristesa que sent March va que poc a poc vagi acabant amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola gente
  • Hola gente
  • hola gente
  • Hola Gente
  • Hola gente
  • hola gente
  • Hola gente
  • Hola gente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS