Hola vida

Páginas: 4 (989 palabras) Publicado: 1 de agosto de 2014

Historia de Catalunya
Moments claus















Noms: Laura Cristina Freni
Ainoa Lari Gomila


1 ELS ORIGENS: LA MARCA HISPÀNICA

La Marca Hispànica ésla locució que entre el 821 i el 850 fou usada per a designar globalment els territoris i comtats conquerits per Carlemany. Durant el segle XVI i XVII, i tal com ha reiterat Michel Zimmermann, elconcepte Marca Hispànica esdevingué un concepte historiogràfic sustentat per raons ideològiques a fi de justificar, tant els drets de la corona francesa sobre territoris catalans.
El conceptehistoriogràfic de Marca Hispànica, com punt de naixement de Catalunya.


















2 ELS COMPTATS CATALANS
3
4 2.1. Els origens
5
6 Immediatament després de la conquestacarolíngia, als territoris pirinencs en poder dels francs, hom hi troba la menció d'uns districtes politicoadministratius (Pallars, Ribagorça, Urgell, Cerdanya, Barcelona, Girona, Osona, Empúries,Roselló), que reben el nom de comtat, dins dels quals, com a subdivisió, hi existeixen d'altres diferències menors, els pagi. L'origen d'aquests comtats i pagi es remunta a èpoques anteriors als carolingis,d'antigues tribus iberes. No crearen cap entitat nova, sinó que es limitaren a seguir les establertes en la tradició ètnica i cultural del país.

La creació de l'Imperi carolingi correspon al'època de Pipí el Breu i Carlemany
(768 – 814). El domini polític franc es va reforçar amb l'eclesiàstic pel fet de supeditar els bisbes catalans a l'autoritat de l'arquebisbe de Narbona.





22.2. Els comtes francs de Catalunya

Durant el regnat de Lluís el Piadós (814-840), fill de Carlemany van cessar les conquestes i hi va haver retrocessos territorials al Pirineu navarrès iaragonès.

Els comtes francs de Catalunya com per exemple Odalric, Humfrid i Bernat de Gòtia, es van enfrontar al monarca franc. L'autoritat reial va restar allunyada dels comtats i la frontera fou...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola vida
  • Hola mi vida
  • hola a la vida
  • hola vida
  • Hola A La Vida
  • hola la vida de la vida del cine
  • Hola Corazon de mi vida
  • Hola Otra Cara De La Vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS