hola q tal

Páginas: 10 (2277 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
L’últim acte de l’obra s’inicia amb una conversa entre dos personatges que no havien intervingut fins el moment, en Guillem i en Roc, dos cristians que també eren captius i que comenten la disputa que s’ha produït fa poc al vaixell i com els cristians han assolit el domini del vaixell corsari. En Guillem vol ser capità i en Roc li dona suport, tot i que son conscients de que qui mana es enCarles. Per altre banda, els dos personatges també es fixen en Blanca, la qual esta situada davant la porta del camarot on està tancat en Saïd, aguantant la son i amb un punyal a la mà, amb el qual esta disposada a matar-se si algú s’apropa a la habitació. En aquest moment es quan veiem la verdadera transformació de Blanca, ja que com ella mateixa diu, esta disposada a fer el que calgui per tal desalvar a en Saïd, definitivament esta enamorada d’ell i no pot evitar protegir-lo. Més tard apareix en Joanot per tal d’oferir-li a Blanca la salvació d’en Saïd, però la cristiana no vol escoltar-lo ja que el segueix considerant un renegat i també traïdor al seu amo. Finalment en Joanot aconsegueix fer veure a Blanca que ell vol sacrificar-se per en Saïd i donar la seva vida per ell, ja que es l’únicque mai li ha donat l’esquena.
Més tard també arriba Ferran per intentar convèncer a la Blanca de que abandoni, però ella es nega rotundament. Seguidament arriba en Carles, totalment abatut. Pare i filla mantenen una conversa en la que Carles primerament es mostra més calmat, ja que no acaba d’entendre quina es la situació, però al veure que la seva filla demana pietat per en Saïd no pot evitarsentir una immensa ràbia i anar en contra de la Blanca. En aquest punt es on en Ferran actuarà a favor de la noia, i tot i fer-li mal l’amor que ella sent per en Saïd, intentarà calmar a en Carles i salvar a la Blanca. En Carles es incapaç de reconèixer els sentiments que la seva filla sent per l’arraix, i mana als soldats que entrin al camarot, però just en aquell moment s’obra la porta apareixen Saïd.
En Ferran es el primer que reacciona davant d’aquesta situació i li diu a en Guillem que faci cas a les seves ordres i serà capità. En Saïd surt del camarot per entregar-se i totalment derrotat, com un home valent que afronta el seu destí, i no entén la reacció dels cristians al veure que no el maten (ja que no te consciència del que està fent la Blanca). Finalment, veu el punyal que tela Blanca entre les mans i ho entén tot. Ell intenta que la Blanca li doni el punyal i poder morir per ella, ja que es conscient de tot el que està arriscant, però ella no vol. En Saïd acaba plorant després de dir-li a Blanca que ell es un home dolent que no mereix pietat, per tal que ella l’abandoni i protegir-la, i amb aquests plors el bàndol cristià queda sorprés, sobretot en Ferran, de lahonestitat i el valor d’en Saïd.
En Carles ha de sortir a prendre l’aire ja que la situació pot amb ell i tots l’acompanyen. En aquell moment en Saïd i la Blanca es queden sols i es quan poden dir-se l’un a l’altre quins son els seus sentiments, uns sentiments que mai havien experimentat. Tots dos són conscients de les dificultats del seu amor, un amor impossible que tal com descriu en Saïd essemblant al mar i al cel que mai poden ajuntar-se, únicament en l’horitzó. Un cop els dos ja han acceptat la seva mort apareix la última esperança amb en Ferran, el qual prepara una barca per a que en Saïd pugui fugir, ja que estima a Blanca i sap que la seva salvació depèn de la d’en Saïd. Els dos protagonistes agraeixen això a en Ferran i s’acomiaden amb un petò i prometent tornar-se a veure ibuscar-se. Però, un cop en Saïd es disposa a baixar per la corda apareix en Carles i dispara cap a ell. Blanca, al veure la intenció del seu pare s’interposa entre la bala i en Saïd i ella queda ferida. En Saïd la agafa i es llença al mar amb ella.Personatges

Saïd
En aquest tercer acte, l’actitud d’en Saïd no varia respecte al segon, ja que continua sent aquell morisc que protegeix a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hola q tal
  • hola q tal
  • Hola q Tal
  • Hola Q Tal
  • hola q tal
  • Hola q tal
  • hola q tal
  • Hola que tal nose q pongo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS