Hola

Páginas: 3 (709 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2010
La restauracio de l’absolutisme(1814-1829): l’emperador napoleo signa el tractat de valençay amb ferran VII q va permetre al monark recuperar la corona, enkra no abia decidit si juraria la const,pero la noticia q el senat frances havia destituit napoleo va fer q ferran decretes l’abolicio del text const. I va restaurar el regim absolutista anterior al 1808. intents de restaura la const.1812:larepressio absolutista va fer q fossin detinguts liberals pero no van abandonar les seves idees, i alguns militars liberals spañols van protagonitzar aixecaments militars anomenats pronunciaments ql’unic q va triumfar va ser el del tinent coronel rafael del riego a las cabezas de sant juan (trienni liberal 20.23) on es va alçar amb armes contra lAB q aixo va servir xq el rei jures la consitucio persalvar la corona.

Divisio del liberalisme::es van dividir en 2 tndencies: els exaltats i els doceañistes, amb akesta divisio el rei va aprofitar x obstaculitzar l’accio de govern i afovorir elrestabliment de AB., a mes les accions d la guerrilla reialista es multiplikven x tota la geografia pininsular, especifikment a catalunya (decada ominosa 23.33) els liberals q van poder fugir de lapersecucio de la poli. AB van intentar restablir el regim constitucional a españa, pero laparicio dels sectors ultrareialistes carlins van afovorir la solucio pactista a favor de la filla de ferran.(lesregencies (33.43.)la fi de la rstauracio borbonica a frança y la pressio carlista va fer q maria cristina la reina regent pactes amb els liberals, on van forçar a la reina per aceptar la constitucio 12pero akesta es tenia q adptar als temps i va donar lloc a la del 37.

La 1ª guerra carlina: el naixement de la filla de ferran q anulava la llei salica va sig. Un cop molt dur per a carles mariaisidre q va sperar la mort de ferran per exigir q sel reconegues con asuccesor de la corona(manifest d’abrantes). El carlistes van rebre suport ideologic i fcer del clergat i part de la petita...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS