Hola

Páginas: 2 (462 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
Comentari del capítol 1 de SOLITUD de Víctor Català

El primer capítol anomenat "La Pujada", és la introducció de la novel·la junt amb els capítols segon, tercer i quart. Se centra en el trajectede la Mila, la protagonista, i el seu home, en Matias, fins a l’ermita de Sant Ponç.
Al llarg del viatge, la Mila se n’adona que el seu marit no és tant meravellós com ella pensava. La Mila mostradurant tot el camí la importància que li dona a la bellesa del paisatge, mentre que sembla que per a en Maties tot això li és indiferent, es limita a esmentar-li a la Mila tots els noms dels pobles imuntanyes que es poden apreciar des del camí, sense fer cas a la seva dona, sense adonar-se que hi ha més gent al seu costat amb il·lusions que segurament al llarg de la nove·la s'aniran desbordant.
Ala Mila el camí se li feia molt llarg i dur, ja que ella mai havia pujat per un camí tant forçat i empinat i, a més, no portava un calçat adequat, cosa que ens mostra la feminitat de la Mila quan elcamí la destrossa i els botins acaben trencats.
Aquell camí representa l’evolució dels sentiments de la Mila, a mesura que avança les sensacions van a més, com exemple la fatiga que te que ens homostra quan seu fins el rebuig que sent en un moment donat per el seu marit que l’ha mentit al dir-li que no seria massa el camí.
En general el més important de l’argument són les sensacions, emocionsi sentiments que pateix la Mila durant el camí de "pujada", tal i com s'anomena el capítol, cap a l’hermita.
Al final arriben al lloc desitjat, on la Mila no troba res, excepte la seva pròpiasolitud.
Aquest capítol comença en mig de l'acció, és a dir, in media res. Hi ha moments en que la Mila recorda i es produeixen salts temporals cap al passat. Es pot observar el transcurs de la tarda alvespre d'un mateix dia, símbolitzant un mal auguri amb la fal·làcia patètica: la nit. També el descripcions d’aquest camí ens ajuden a rebre més sensacions com ara les plantes que son punxants i ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS