Hola

Páginas: 2 (333 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
4) Busca en una enciclipèdia alguna malaltia vírica que hagis patit.

Refredat
El refredad es una afecció catarral de les vies repiratòries altes, pot ser de natura vírica, bacteriana oal·lèrgica, provocada pel fred o la humitat.
Afecta una o més mucoses i es caracteritza especialment per la fluxió o destil·lació que ataca el nas, la boca o el pit. Produeix una hipertèrmia moderada,esgarrifances i un malestar general.
En la major part dels casos l'agent patogen és un virus.
Rhinovirus causen la majoria
dels refredats comuns.

Angínes
L'amigdalitis o Angines ésla inflamació d'una amígdala palatina que son masses de teixit ovals, carnosos, grans que estan en la paret lateral de l'orofaringe a cada costat de la gola. Aquestes agrupacions de teixitcontenen les cèl·lules que produïxen anticossos útils en la lluita contra la infecció. La majoría de les causes son per els virus i per el bacteri estreptococ betahemolitic. Quan la malaltia es causada peraques bacteri es pot transmetre ràpidament.
Amígdales engrandides i vermelles
amb plaques blanques, correspon probablement a una
amigdalitis estreptocòccicaVaricel·la
La varicel·la és una malaltia infecciosa contagiosa causada pel virus de la varicelozóster es una infecció molt freqüent. La varicel·la infecta els nens petits, entre els dos i els vuit anysd'edat, encara que també pot afectar els adults.
Una vegada passat el període en què el nen està protegit pels anticossos materns, el contacte amb el virus va seguit d'una malaltia amb virèmia que ésla presència del virus a la sang.
Aquesta malaltia és molt transmissible i pot passar molt fàcilment d'una persona a una altra. Una persona sana pot inhalar el virus a partir de les secrecionsnasofaringes d'un malalt. La varicel·la es transmet pel contacte directe amb l'erupció abans de formar-se la crosta.
La varicel·la és una de les malalties infantils per la qual un nen ha de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS