Hola

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Hola
Sortida de la crisi agrícola.
Aranzels proteccionistes.Augment del consum urbà: augment de la població i minva del’autosuficiència.
Canvis i modernització:
RompudesDessecamentAdobsTècniques noves Transport.Varietats noves (plantes farratgeres: blat de moro, sorgo,
ray-grass,
etc)Creixement de la ramaderia bovina i porcina.Augment de la producció agrícola 1900-1931: 55%Cereals:Castella. Però poc productius -> augment del preu del pa iminva de la renda dels obrers industrials.Conreus d’exportació (vinya, oliveres, cítrics, hortalisses): costamediterrània, Andalusia.
2.3 ELSPROBLEMES DEL CAMP ESPANYOL
Greus desigualtats.MinifundiLatifundi. Obstacles a la modernització: manca de capital, manca devoluntat. Absentisme dels propietaris.Exigència de reformes agràries: la terra pera qui la treballa!PROBLEMÀTICA DELS JORNALERS.Plans de regadiu però només beneficien els propietaris.
3 ELS PROGRESSOS DE LA INDÚSTRIAP. 199-2003.1 CANVI ENERGÈTIC I AVENÇOS TECNOLÒGICS
Petroli ielectricitat permeten aprofundir la industrialització.Catalunya tenia poc carbó i de mala qualitat.El petroli s’haurà de comprar.


L’electricitat serà de producció pròpia: moviment de l’aigua(Pirineu iPrepirienu), crema de carbó, crema de petroli, etc.El problema és emmagatzemar l’electricitat.Electrificació de les vies públiques: 1880-1914 (enllumenat públic itransport urbà).Electrificacióindustrial 1914-1930.Electrificació domèstica: més lenta i més tardana.Primer terç del segle XX: indústria de l’automòbil.1860: telègraf.1920: telèfon i ràdio.Grans diferències entre el món rural i elmón urbà.
3.2 EL CREIXEMENT INDUSTRIAL
Empreses de base (extractives, siderúrgiques, etc)Empreses de béns d’equip.Empreses de béns de consum.Les indústries de béns d’equip i de consum importants aCatalunya.Creixement del PIB = consum privat + despesa pública + inversió +(exportacions − importacions)Indústria a Catalunya, inici del segle XX: 3,5 vegades més industrialitzatque la resta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS