hola

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
LA VELLA CIUTAT ROMANA
Els alumnes del Institut Samuel Gili Gaya, el dia 18 d’abril van fer una visita a l’antiga Tarragona, Tarraco. El viatge va ser llarg però apassionant, tots teniam ganes desaber més d’aquella ciutat una mica desconeguda per nosaltres.
A l’arribar ens esperava un guia que ens va explicar que Tarraco, durant el Imperi romà va ser una de les ciutats més importants deHispania i la capital de la província romana anomenada Hispania Citerior. Després vam poder veure una maqueta de Tarraco a la época imperial on es podien veure tots els llocs importants, els queaniriam a visitar.
Després d’aixó vam donar un tomb pel casc antic de la ciutat i també vam poder veure la catedral. Tot seguit vam pujar amb una Torre d’on teniam unes vistes impressionants. Es podiaveure el mar, l’Amfiteatre, les muralles…
També vam visitar el famós Amfiteatre romà, que actualment es conserva relativament restaurat. Aquest va ser construït al segle II, al costat del mar iprop de la porta d’accés a la ciutat. A les grades es situaven els espectadors segons la seva classe social, perque les places preferents eren les situades més a prop de l’arena. Al seu interior escelebraven lluites de gladiadors amb feres y també es feien ejecucions públiques.
A la tarda, després d’haver dinat al Balcó del Mediterrani, vam anar a veure una obra de teatre molt divertida igraciosa. Els personatges d’aquesta eren: Mercuri que es el fill de Júpiter, Sòsia l’esclau d’Amfitrió, Júpiter que és sobirà de déus i homes, Alcmena que es l’esposa d’Amfitrió, Amfitrió general tebà,Blefaró el timoner de la nau d’Amfitrió i Bròmia l’esclava de la casa d’Amfitrió. L’argument de la obra era complicat d’entendre. Júpiter es convertia en Amfitrió i deixava embarassada a Alcmena,i Mercuri, fill de Júpiter, es convertia en Sòsia. Quan arriba Amfitrió de la guerra hi ha un embolic entre marit i muller. Finalment Júpiter es declara culpable i Alcmena dóna llum a dos nens....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS