Hola

Páginas: 4 (850 palabras) Publicado: 7 de abril de 2012
AMICS ROBOTS


Autor: Isaac Asimov
Col·lecció: Cucanya
Editorial: Vicens Vives




Asimov, un dels més destacats escriptors de ciència ficció, és justament famós pels seus relats sobrerobots. En aquesta obra ens descriu una societat futura en què els robots, lluny de representar una amenaça per als éssers humans, es converteixen en els seus servidors més fidels, arribant, fins i tot, asuplir-ne les mancances afectives. Aquest és el cas de Robbie, un dels contes més tendres i aconseguits dels seu autor. I també el de Sally, relat d'intriga on uns cotxes-robots, en correspondènciaal bon tracte rebut pel seu amo, el defensen de l'atac d'uns delinqüents.


1. Robbie

Un robot, anomenat Robbie, és comprat per la família Weston menjo un cuidador per a la seva filla, Gloria. Lamare de Gloria, és membre de la societat local, les opinions de la qual estan guiades per la gent del voltant. Quan els robots públicament disponibles eren la nova eufòria, ella va optar a comparar aRobbie per prestigi. No obstant això, una creença anti-robot apareix a través del món (combinacions de fanatisme religiós i unions laborals) i sobtadament la senyora Weston es preocupa de l'efecteque un robot podria tenir sobre la seva filla, debut al fet que Gloria estava més interessada a jugar amb el robot que amb els altres nens, i això podria implicar que no aprengués les habilitats socialsadequades. Pel que fa tot el possible per a convèncer al seu marit a retornar a Robbie a la fàbrica.
Gloria, estant tan lligada al robot, i veient-lo com el seu millor amic, deixa de sonriure,riure, i de gaudir de la vida. A pesar dels continus esforços dels seus pares, qui li van comprar un gos per a substituir a Robbie, ella es nega a acceptar el canvi i el seu caràcter es torna pitjor, cadavegada més. La seva mare s'adóna que és impossible per a Gloria oblidar a Robbie quan està en llocs on solia jugar amb ell, pel que decideix que Gloria necessita un canvi de lloc on viure per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS