Hola

Páginas: 5 (1151 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
Descartes
Definició de substancia: aquella cosa que existeix de tal manera que nomes te necessitat de si mateixa per a existir

Tipus de substància: Déu -> substancia infinita
Ànima-> substancia pensant
Món-> substancia extensa

Dualisme antropologic cartesia
Descartes separa l’ànima del cos una consequencia d’aixo es que Descartes diu que els animals no tenen anima, elsanimals son una maquina, el seu cos es un mecanismo. No tenen anima i per tant no tenen sentiments.
Una altre consequencia es que per Descartes els humans som un compost de anima i cos, que son 2 substancies radicalments diferents. La dificultat que te descartes es explicar la coordinacio d’aquestes dues substancies. La solucio de Descartes es dir que en el cervell hi hauria la glandula pineal queseria el punt de coordinacio de les dues substancies.

HUME

Concepcio de la ciencia: Hume era un admirador de Newton i pretenia fer el mateix que ell havia fet amb la física pero amb la naturalesa humana, per a H l’estudi de la naturalesa humana és fonamental per veure si están fonamentades o no les seves produccions.

Critica de l’idea de Causa

Significat: A una mateixa causa, sempre, liha de seguir necessàriament el mateix efecte.
L’idea de causa implica que hi ha una conexio necessària entre la causa i l’efecte
Ex: en un pot d’aigua al fonc(causa) l’aigua bull(efecte) Si una bola(1) impacte amb una altre (2)(causa) la bola 2 surt disparada (efecte)

Arguments de la critica:
1er: H prteix del principi de copia, es a dir, comprovar si el significat d’ideea de causa estajustificat per les impressions.
·L’idea de causa implica que hi ha una conexio necessària entre la c-e
·H comporva que en el cas de una bola que xoca amb una altre ens ofereix les caract: contigüitat en l’espai i el temps en la c-e; prioritat del que anomenm causa; conjunció constant entre c-e
·H constata que les impressions nomes ofereixen conjunció constant( nomes vol dir que han nat juntsfins ara) però no que necessàriament hagin de anar junts( conexio necessària)
2n: la idea de causa implica que la mateixa causa SEMPRE li seguir ael mateix efecte
· H passa a comprovar si les impressions jiustifiquen això, però es dona compte de que hi han impressions del passat i del present però no hi ha cap impressió que constati que en el futur la mateixa causa tingui el mateix efecte.
3er:en aquest cas H planteja una possible objecció l seu plantejamnet: encara que no tinguem impressions del futur, ens basem en l’hipotesi que la naturalesa te un cus uniforme, es a dir que no canvia de un dia per un altre. A això H respon que el curs de la naturalesa es nomes un suport que ca mes enllà del que ens permet l’exp i petant es un suport injustificable. Això vol dir que es perfectamentconcebible dir que en el futur les coses canviïn, que el curs de la naturalesa no sigui uniforme.
4rt: quan parlem d’una afirmació necessària, es a dir, duna afirmació que no pot ser d’una altre manera sempre lafirmacio contraria es contradictòria.
. en el cas de les Q de F, H constata que la afirmació contraria no es contradictòria( tan podem dir que el LV potencia la memòria com que no)
· sien la afirmació de c-e l’afirmacio contraria es contradictòria no podem parlar de necessitat, es a dir no podem dir que hi ha una relació necessària entre c-e
5e: en el cas de les afimnacions que impliquen una relació necessària si analitzem el primer element (causa= descobrim el segon(efete)
· en el cas de l’afirmacio c-e si jo analitzo el 1er elemtn( causa) el que significa (ex: líquid, verd)jo no puc descobrir res que em permeti conèixer, inferir en el 2 element. Per tant no podem parlar d’una relació necessària
6e: H analitza la possibiltiat que lefecte sigui consq de una força , energia, poder ocults en la causa.
·d’una banda a això respon H que potser no sempre la mateixa energia ga d’anar lligada amb les mateixes qualitats
·D’altre banda, H constata que l’idea de FEPP, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS