Hola

Páginas: 3 (596 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Física Nuclear
La física nuclear estudia el comportament dels nuclis atòmics, i s’ha aprofita l’energia nuclear en centrals nuclears i en el desenvolupament d’armes nuclears. La física nuclear esdefineix millor perquè estudia l’estructura fonamental de la matèria i les interaccions entre partícules subatòmiques.
L’origen de la Física nuclear
La radioactivitat va ser descoberta en les salsd’urani per el francès Henri Becquerel en 1896. En 1913 es va publicar el model atòmic de Niels Bohr.
Model Atòmic de Niels Bohr
Més tard, en 1918 Ernest Rutherford va suggerir el nucli d’hidrogen, que elseu nombre atòmic era 1, se la va anomenar com una nova partícula de protó.
Model Atòmica de Ernest Rutherford
James Chadwick va començar a fer una sèrie d’experiments amb una radioactivitat especialen 1932 que va definir com partícules que formaven radiació. Aquesta radiació es semblava al protó, després de fer varies conclusions van decidir anomenar-lo neutró.

Desintegració nuclear
Els nuclisatòmics contenen protons i neutrons, els primers estan carregats positivament i els altres sense cap tipus de carrega. El nombre de protons defineix el nombre atòmic del element químic. A qualsevolnucli d’una espècie se li designa un cert nombre atòmic i de neutrons se li anomena nucleic. Aquests nucleics radioactius son inestables y pateixen una transformació espontània en nucleics d’altreselements tot alliberant energia.

Fissió i Fusió:
La fissió i fusió nuclear es una de les característiques de formació de cada un. La fissió s’utilitza en les bombes y reactors nuclears i consisteix enel bombardeig de partícules subatòmiques de qualsevol element transurànic.

La fusió es la unió de dos o més àtoms i genera molta més energia que la Fissió, però crea molts problemes, ja que anivell atòmic les carreges dels àtoms es repelen entre si, impedint la unió d’aquests, s’utilitzen isòtops lleugers amb menys carrega elèctrica.

Processos nuclears:
Les reaccions nuclears són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS