Hola

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013

EL PAIS VASC





Xavi Rubira
Marta Villanueva
Antonio Ventoso
Divisions administratives

El País Vasc es divideix administrativament entres territoris històrics:

-Àlaba (Araba). Capital: Vitòria (Gasteiz)
-Guipúscoa (Gipuzkoa). Capital: San Sebastià (Donostia)
-Biscaia (Bizkaia).Capital: Bilbao (Bilbo o també Bilbao)

Geografia

L'orografia és principalment muntanyenca, conformada per les Muntanyes basques i la imponent Serralada Cantàbrica al sud, amb el Tolonvocom a altitud màxima. A Euskadi es poden distingir a grans trets quatre zones climàtiques: el vessant atlàntic al nord, una zona de clima subatlàntic (Valls Occidentals d'Àlaba i la PlanaAlabesa), una zona de clima submediterrani, l'extrem sud, entrant en la depressió de l‘Ebre i la Rioja Alabesa on comença una transició a un clima amb estiu clarament sec i calorós detipus continental.



HIDROGRAFIA

Els rius que desemboquen al vesant cantàbric son generalment curts, tenen uns grans pendents i el seu cabal acostuma a ser regular i abundant, iper això tenen gran força erosiva : Bidosa, Urumea, Deba, Oria i Nerbion, amb el seu afluent ibaizabal. Per la seva banda, els rius que desemboquen al vessant mediterrani son menysdensos i cabalosos.



El Clima
El clima del País Basc es de tipus atlàntic,es caracteritza per la suavitat de les temperatures i les abundants precipitacions . A la zona plana delterritori el clima es mediterrani de tipus continental,es a dir:
Es més fred que el clima mediterrani típic: la temperatura mitjana de gener, que en el clima mediterrani estàndard està persobre dels 7 graus i pot arribar a 14 (Costa del Sol, Algarve. etc.), se situanormalment en els climes continentalitzats al voltant dels 4 o 6 graus.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS