hola

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
7- a) L’Estat liberal va guanyar punts en la sobirania nacional, el constitucionalisme i el parlamentarisme. Va haver una alternança del poder entre progressistes i moderats. Va ser una etapad’inestabilitat em que va intervingué l’exèrcit i van haver revoltes populars en contra d’aquell sistema. En resum, la implantació del liberalisme a Espanya va ser un fracàs perquè va deixar a gran part de laseva població en contra.
Els moderats guanyaren les eleccions de 1844 i van formar un govern presidit pel general Narváez i va imposar una política basada en els principis del liberalisme moderat. Elgovern va aprovar la nova Constitució del 1845; gran part d’aquesta Constitució tenia l’articulat de la Constitució del 1837 . Va haver un bot cap arrere en la història d’Espanya.
b) Aquesta, vaser una de les primeres actuacions que van fer els liberals. Aquesta, consagrava els principis de propietat privada i de lliure responsabilitat de la terra. Es va dur a terme el 1837. En aquesta hi vahaver 3 mesures:
-Dissolució del règim senyorial: Pèrdua de les atribucions jurisdiccionals dels senyors.
-Desvinculació: Propietaris de la terra lliures per a vendre-la.
-Desamortització: Vadecretar la dissolució de les ordres de l’església. Els bens de la desamortització es va posar en la subhasta pública; així les terres podien vendre’s de forma lliure. Amés, Mendizàbal volia aconseguirrecursos per a finançar el exèrcit liberal.
c) Proguressisme: coneguts com a ‘’defensors de la llibertat’’. Formaven part de la petita burgesia. Defensaven el principi de sobirania nacional, elpredomini de les corts, defensaven la necessitat d’una reforma agrària. Entre aquestos, van destacar Mendizàbal, Espartero i Prim.
Moderats:coneguts com a ‘’persones de ordre’’. Eren terratinents,comerciant i intel•lectuals conservadors. Defensaven el dret a la propietat i restringien el sufragi segons la riquesa, desconfiaven de la participació de la política. Destaca entre ells Narvàez i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS