hola

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2013
Catalunya (Catalonha en occità) és un país[2] europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la Península Ibèrica limitant alnord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat deCatalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.364.078d'habitants del 2008, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia.
Catalunya va ser una possessió del'imperi Romà que va passar a mans dels gots i els alans el segle V. Els musulmans la van conquerir el 712, però en van ser expulsats de la riba nord del Llobregat a finals del mateix segle i elcomençament del següent amb el suport de Carlemany.[3][4] Amb el temps, els comtes francs van convertir Catalunya en un domini independent [5] i es van confederar el 1137 amb la Corona d'Aragó,[6]acabant la conquesta dels territoris musulmans de Catalunya el 1154.[7] La Corona d'Aragó es va unir a la Corona de Castella el 1476 i va conservar les seves institucions autònomes de govern fins al'acabament de la Guerra de Successió Espanyola[8] el 1714, uns anys després del seu desmembrament per la cessió al Regne de França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.[9] El 1978, varecuperar autonomia i es va constituir com a comunitat autònoma del Regne d'Espanya.
El Parlament de Catalunya, recollint el sentiment i la voluntat de la ciutadania de Catalunya, ha definit Catalunya coma nació d'una manera àmpliament majoritària en el Preàmbul de l'Estatut d'autonomia.[10] Tanmateix, la Constitució espanyola, en l'article segon, reconeix la realitat nacional de Catalunya com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS