hola

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
CARACTERÍSTIQUES GENERALS
Ideològicament
Una de les principals característiques des del punt de vista ideològic és la valoració i recuperació de l'Antiguitat (Grècia i Roma antigues),que els artistes prenen com a models a imitar. En aquesta evolució hi va influir l'Humanisme, un corrent ideològic, filosòfic i cultural que s'imposà entre els intel·lectuals i escriptors del'època que prenia com a base l'obra de la Grècia i Roma antigues, models de perfecció a imitar.

Formalment i compositivament
Una renovació dels sistemes de representació: aplicació dela perspectiva artificial a les representacions plàstiques, utilització dels mòduls, transformació dels espais arquitectònics segons l'ésser humà. Tot això va donar lloc a una nova concepciódel món: l'antropocentrisme, és a dir, l'home com a centre i mesura de totes les coses.

Socialment
Des d'una perspectiva social, es va passar de l'artista artesà, a la figura del'artista creador que es considera responsable absolut de la seva obra. També sorgeix la figura del mecenes que, a més de fomentar l'art, se'n serveix per a les seves pròpies finalitats, ja siguinpolítiques, econòmiques o de prestigi social



Evolució estilística
Etapes
Cronologia
Canvis
Quatrocentto
XV
Trenca amb l’estil gòtic, pren com a model l’art de l’antiga Roma iutilitza els mateixos cànons clàssics.

Cinquecento
XVI
Gran interès per la normativa clàssica, s’escriuen tractats, una de les característiques d’aquest tractats va ser la inclusiód’imatges que completen les descripcions gràfiques.

Manierisme
XVI
A grans trets es caracteritza per la distorsió de les figures, la creació d'espais irreals i la utilització de colors moltclars o molt vius. Els temes són preferentment fantàstics o esotèrics, així com també eròtics i cortesans. És un art frívol, refinat, luxós, teatral, ampul·lós, decadent i sensual.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS