Hola

Páginas: 5 (1047 palabras) Publicado: 1 de junio de 2012
1.
Nivell contributiu
La de jubilació és la pensió que més gent gran té com a beneficiàries. Cal esmentar així mateix els majors a qui, en la seva època d'activitat laboral, els van ser reconegudes pensions d'incapacitat permanent en algun dels seus diferents graus (tot i que ambula denominació oficial de pensionista d'incapacitat permanent passa a ser de pensionista de jubilació al complirels 65 anys). Entre els graus de la incapacitat permanent, figura el de la gran invalidesa, que comporta un increment en un 50% de la pensió, destinat a qui ajudi a la realització de les Activitats de la Vida Diària (AVD).
Entre altres requisits d'accés a aquestes prestacions, esmentar el de l'edat per a la jubilació (ordinàriament, els 65 anys, i anticipadament en determinades circumstàncies),i el de l'adveniment d'una incapacitat permanent que impedeixi l'exercici professional per a les prestacions d'aquest nom, així mateix, s'ha de acreditar un període mínim de cotització per accedir a la jubilació ia determinades prestacions per incapacitat permanent. Des de 2002, és possible compatibilitzar la percepció de part de la pensió de jubilació amb la realització d'un treball a tempsparcial. També hi ha persones grans beneficiàries de les prestacions de mort i supervivència: destacant la pensió de viduïtat, seguida de la de a favor de familiars: pares i mares, avis i àvies, fills i filles i germans i germanes, poden accedir a aquestes prestacions a partir de la mort del titular, si es compleixen els requisits legalment establerts. El 2002 s'ha introduït una millora substancial enaquestes prestacions, particularment en l'accés i determinació de quantia de la viduïtat. Les quanties de les pensions contributives, actualitzades segons la inflació anual, estan directament vinculades a les cotitzacions del titular, i es garanteix una quantia mínima en cas que no se superi un determinat límit de recursos. Existeixen peculiaritats en el accés i determinació de la quantiad'aquestes prestacions segons el Règim de la Seguretat Social d'enquadrament del titular. L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS, entitat gestora dependent del Ministeri de Treball i Afers Socials), gestiona les pensions contributives. El gaudi d'aquestes pensions comporta el de l'assistència sanitària i els serveis socials de la Seguretat Social.
Nivell no contributiu
Hi ha només duespensions: jubilació i invalidesa, per accedir-hi, a més d'altres requisits, s'ha d'acreditar manca de recursos. La pensió d'invalidesa pot comportar un increment del 50% de la seva quantia en el cas que es necessiti ajuda per a la realització de les AVD. A diferència del que passa amb les pensions assistencials (Veure 7.1.2.), En l'accés a la jubilació i invalidesa no contributives es configuren dretssubjectius, i el seu gaudi comporta el de l'assistència sanitària i els serveis socials del sistema de la seguretat Social. La quantia fixa d'aquestes pensions, bastant per sota de la mitjana de la de la jubilació i la invalidesa contributives, s'estableix anualment, i es pot reduir si concorren altres ingressos. La gestió correspon a les administracions de les comunitats autònomes.
2.Universalitat, unitat, solidaritat i igualtat:
Té com a finalitat garantir a les persones que estan dins del seu camp d’actuació (per fer una activitat professional o complir uns requisits en el cas de no contributiva, com també als familiars que tinguin a càrrec seu) la protecció adequada davant les contingències i les situacions que preveu la llei (dret fonamental de la Constitució Espanyola).

3.Llei que regula el Sistema de la Seguretat Social: Reial Decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny.
4. Llegeix i respon:
Les diferencies entre la modalitat contributiva y la no contributiva son :
M.C: normalment està supeditada a una relació jurídica prèvia amb la Seguretat Social.
N.C: tenen dret aquestes prestacions els espanyols residents a Espanya que no estiguin inclosos en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS