hola

Páginas: 10 (2407 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
“Emetre belles teories és bo, però practicar-les és millor” (A. Ferrière)


1. Quines són les aportacions de Maria Montessori? Resumeix-les i fes una valoració dels aspectes més positius del seu mètode pedagògic.



Els principis educatius de la seva pedagogia són l’autoeducació, la llibertat dels infants i la importància de l’ambient (figura 2.2). És una pedagogia activa,individualitzada i lliure, que parteix de l’educació dels sentits i de la llibertat de moviments dels nens i nenes.
2. Comenta les principals aportacions de Piaget i Vigotski a la pedagogia infantil.


La teoria de Piaget sobre el desenvolupament de la intel·ligència ha tingut aplicacions destacades en l’àmbit de l’educació infantil:
• Propostes globalitzades de treball.
• Incorporació del treballsensorial i motor a la planificació de les activitats adreçades als petits i molt especialment el paper destacat de l’acció (física o mental) en el procés educatiu, que dóna gran importància als processos cognitius.
La intel·ligència és activa, i els primers anys de vida el nen se sent estimulat a reflexionar sobre tota mena de problemes. Piaget defensava els experiments com a part important del’aprenentatge.

Pel que fa als models socials del desenvolupament cognitiu, dels quals Vigotski és el representant principal, la cultura i les interaccions socials guanyen protagonisme quan interpretem el desenvolupament i quan pensem com i en què hem d’educar: sense vida social no es desenvolupen ni el pensament, ni la memòria, ni l’atenció.





3. Explica els principis pedagògicsdecrolians de l’interès i la globalització, posant exemples.

Per poder analitzar després els seus elements, cal que el subjecte tingui interès a fer-ho. La globalització és un concepte psicològic que explica el procediment que se segueix en les funcions intel·lectuals: percepció global, anàlisi, síntesi i estructuració de les parts. Sempre se segueix un procés global, seguit d’una fase analítica peracabar en un procediment deductiu.

Aquesta funció psicològica té clares implicacions didàctiques i dóna lloc al mètode global, una forma d’ensenyament-aprenentatge basada en el caràcter global de la percepció i de tota l’activitat mental. Es parteix d’operacions complexes i després s’analitzen els elements que impliquen. El mètode de Decroly fomenta la globalització i enfronta el nen asituacions complexes, amb objectes reals en situacions reals. Implica mètodes realment actius, sense haver d’anar del més simple al més complex.

El programa sorgeix de temes significatius per als infants, i els continguts educatius s’estructuren en unitats temàtiques o centres d’interès.

Es tracta d’una pedagogia de l’interès: el desenvolupament de l’infant té lloc en un ambient natural a partirdels seus interessos. Els centres d’interès es basen en les necessitats dels infants i giren entorn del coneixement d’un mateix i del coneixement de l’entorn natural i social en el qual vivim.







4. Comenta la frase següent: “L’escola «de la vida» ha de precedir l’escola «dels llibres», tot el que el nen no hagi après per experiència personal li serà inútil.”5. Quins són els principis i les aportacions més destacades de la pedagogia de Pikler? Fes un breu esquema explicatiu:

Emmi Pikler i el centre d’atenció a la primera infància de Lóczy

Emmi Pikler, pediatra familiar hongaresa, va fundar l’any 1946 una maternitat per atendre els infants sense família (temporalment o a més llarg termini). Les seves contribucions més importants esrelacionen amb el paper que atorga a la interacció entre l’infant i l’adult –molt avançada respecte als vincles i les interaccions afectives entre mare–educadora i infant– i amb el fet de que és precursora del concepte d’infant competent.
Tenia una idea molt avançada de la salut humana, que integra els aspectes somàtics i psíquics, i estava molt interessada en l’atenció als més petits i en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS