Hola

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
Bernart de Ventadorn Com la major part de les biografies dels trobadors, només tenim dades més o menys fiables. Segons el trobador Hug de Sant Circ (1217?-1253?), Bernat era possiblement fill d'unforner del castell de Ventadorn, a Corresa, al Llemosí. Altres fonts, un poema satíric escrit per un contemporani més jove, Pèire d'Alvernha, indica que era fill d'un criat, un soldat o un forner, i laseva mare també era criada o fornera. De l'evidència en el poema juvenil de Bernat, El temps vai i veuen i vire, molt probablement va aprendre l'art de cantar i d'escriure del seu protector, elvescomte Eble III de Ventadorn.
Va compondre els seus primers poemes a l'esposa del seu patró, Margarida de Turena. Forçat a deixar Ventadorn després d'enamorar-se de Margarida, va viatjar a Montluçon ia Tolosa de Llenguadoc, i va seguir eventualment Elionor d'Aquitània a Anglaterra i a la cort dels Plantagenet; açò ho podem deduir de les seves composicions principalment. Posteriorment Bernat vatornar a Tolosa, on Ramon V de Tolosa, el va acollir; finalment marxà aDordonya, on entrà en el monestir cistercenc de Dalon, on probablement hi degué morir.
Ventadorn és únic entre els compositorsseculars del segle XII per la quantitat de la seva música que ha sobreviscut: dels seus 45 poemes, 18 tenen la seva música intacta, una circumstància inusual per a un trobador (la músicadels trobadors tenien una probabilitat més alta de sobreviure, atribuïda generalment a que ells van sobreviure a la croada albigesa, que va dispersar els trobadors i va destruir moltes de les seves fonts). La seva obradata probablement d'entre 1147 i 1180 i va escriure en occità. Bernart és acreditat sovint per ser la influència més important en el desenvolupament de la tradició dels trobadors en el nord de França,ja que allí el coneixien bé, les seves melodies van circular extensament i els primers compositors trobadors semblen haver-lo imitat. La majoria dels seus poemes són amorosos. Es diferencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS