hola

Páginas: 10 (2430 palabras) Publicado: 31 de enero de 2014


1) ÉS SUFICIENT L’ANÀLISI DE LA COMPOSICIÓ QUÍMICA PER ARGUMENTAR SI UNA ENTITAT ÉS VIVA O ESTÀ INANIMADA? PER QUÈ?
Abans, fa molt de temps, es relacionava la vida amb el moviment, és a dir, tot el que es mou està viu. Posteriorment, Aristòtil va relacionar la vida amb l'ànima, és a dir, tot el que té ànima és viu. Durant els segles XVI i XVII, hi van haver molts avenços a la física iaixò va dur a l'explicació de la vida mitjançant unes poques lleis simples. Això es va estendre a la biologia, que va començar a cercar el fonament del funcionament de l'ésser viu, que van considerar que és similar al de les màquines. A partir del segle XVII es van desenvolupar les teories vitalistes, que afirmaven l'existència d'alguna cosa immaterial, un impuls vital, que distingia els éssers viusde la resta del món físic. Actualment els científics se centren amb les propietats de la vida (naixement, nutrició, creixement, relació amb el medi, etc.) per diferenciar els éssers vius de totes les altres coses del planeta.

2) QUINS SÓN ELS ELEMENTS QUÍMICS MÉS ABUNDANTS EN ELS ÉSSERS VIUS? (BUSCA-HO EN EL DOSCUMENTS)
Dels 90 elements químics que hi ha a la naturalesa només uns vint formenpart dels éssers vius.
Sembla clar que la matèria viva no està formada pels elements més abundants a l’escorça terrestre, com ara el silici i l’alumini, sinó que els elements que la constitueixen de manera majoritària són: l’hidrogen, l’oxigen i el carboni. L’hidrogen i l’oxigen es troben fonamentalment com a aigua.

3) I LES MOLÈCULES MÉS ABUNDANTS?
Els éssers vius estan composts permolècules organitzades en cèl·lules, aquestes molècules són les biomolècules orgàniques pròpies de l’esser viu i algunes inorgàniques, les molècules s’uneixen i formen cèl·lules.

4) ESMENTA LES CARACTERÍSTIQUES EXCLUSIVES DELS ÉSSERS VIUS.
-Són capaços d’intercanviar matèria o energia amb l’entorn, processar-la i transformar-la mitjançant un procés que es denomina metabolisme (nutrició).
-Sóncapaços de formar rèpliques o copies de si mateixos. És la funció de reproducció (duplicació replicació de la genètica).
-Són capaços de rebre i respondre a la informació del medi i és necessària aquesta capacitat de reconeixement (relació).

5) QUÈ ÉS L’AUTOPOIESI?
L’autopoiesi és un neologisme emprat per designar l’organització dels sistemes vius. És la condició d’existència dels éssers vius enla contínua producció de si mateixos.

6) INDICA QUINS SÓN ELS POSSIBLES ORIGNS DE LA VIDA.
Els possibles orígens de la vida són dues:
-La generació espontània: va córrer des dels temps d’Aristòtil fins a ben entrant al segle XIX. Deien que alguns éssers sorgien de forma espontània a partir d’una mena de forçà vegetativa que manava de la pròpia matèria. Amb la invenció del microscopi es vanreforçar encara més les teories de la generació espontània, ja que observant amb el microscopi una gota d’aigua, es podia veure com apareixien de sobte éssers diminuts que ningú havia vist abans. Més tard, molts científics es van oposar a aquestes teories mitjançant experiments que demostraven el contrari, que la vida no podia sorgir en qualsevol lloc, hi havia d’haver les condicions adequades.Aquesta oposició va dur a què la Acadèmia Francès de les Ciències convoqués al 1861 un concurs per demostrar la viabilitat o falsedat de la generació espontània. Louis Pasteur va demostrar que la generació espontània era fals i va rebre el premi Nobel.

Una vegada establert que la vida només podia sorgir d'altra vida (vida per evolució bioquímica) , encara quedava una pregunta, com es va formarel primer ésser viu?
Dos bioquímics, Oparin i Haldane, van imaginar una Terra primitiva plena de compostos reduïts com el metà, el vapor d'aigua i l'amoníac, a on abundaven les erupcions volcàniques. Això, juntament amb l'energia dels llamps i la radiació del Sol, podria haver format molècules i macromolècules que es van anar evolucionant fins a crear la primera cèl·lula. Al 1953 dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS