Hola

Páginas: 10 (2457 palabras) Publicado: 5 de julio de 2012
POP ROCK

L'expressió música pop (música popular) serveix per designar la música jove dels últims 50 anys. A la Gran Bretanya i als EUA el terme més empreat per anomenar aquesta música ha estat el de rock.
El rock és més que una música, és també un ball, una filosofia, una manera de ser, de vestir i de viure que, després de la II Guerra Mundial, a partir dels anys 50, els joves es van ferseva. Els joves, els ttennagers, del moment, en veure la destrucció que la guerra havia portat, volgueren trencar amb el passat i expressar amb la música i el ball la rebel·lia, cercant al mateix temps una nova identitat. El desenvolupament econòmic i social dels EUA va permetre als adolescents d'establir els seus propis hàbits d'oci, moda i musica.
Les causes que afavorien la ràpida difusió delrock foren, entre altres, l'actitud rebel dels joves, els mitjans de comunicació, especialment la televisió, la insústria cinematogràfica i la discografia.
El pop-rock ha estat considerat des dels inicis la música jove pròpiament dita, perquè sovint ha estat un dels vehicles d'expressió del trencament de la joventut amb les formes culturals establertes. El pop-rock s'ha convertit en un element claude la música dels nostres dies.

CONTEXT HISTÒRIC I CULTURAL

Sobre el músic
El músic de pop-rock pot ser una persona amb formació musical acadèmica o sense. Malgrat la seva llibertat i independència, els contractes amb les cases discodràfiques el lliguen i el condicionen. El músic ja no depèn només del concert en directe, sino que la seva supervivència rau més en l'enregistrament de la sevamúsica i posterior comercialització.
El músic i la seva música esdevenen el centre d'un dels negocis mésgrans del segle XX: les empreses discogràfiques.

Sobre la dona
La dona va aconseguint equipara-se a l'home. Primer només com a cantant d'una formació (chorus o solista) o en solitari. Després formant també el seu propi grup o participant-hi com a instrumentista.

DÈCADA DELS 50
Ellocutor de ràdio Alan Freed, de l'emissora de Cleveland va començar a posar música negre en el seu programa Moondog's Rock and Roll Party (fins aleshores només se sentia a les race records, discografies dedicades a la música negra per a gent negra). Els joves blancs, rebels i liberals van fer seva aquesta música.
El rock and roll era un ball nou que causava sensació perquè les parelles ballaven fentmoviments impensables que van escandalitzar els pares d'aquell temps. El rock and roll es va associar a protesta juvenil, vestimentes provocatives, falta de respecte envers els grans...

INTÈRPRETS |
Rhythm and blues negre | Rock and Roll blanc |
Fats Domino Little Richard Chuck Berry | Bill Haley and The Comets Elvis Presley Buddy Holly and The Crickets Jerry Lee Lewis |Característiques músicals

Melodia
S'utilitzen frases de 12 compassos. Les lletres parlen de la llibertat, la incomprensió del món adult, els cotxes, l'amor i el sexe.

Ritme
Swing, amb el segon i el quart temps accentuats.

Dinàmica
La música rock s'interpreta sempre mezzoforte o forte; no hi ha reguladors. Podem parlar de dos plans sonors: la veu sona més fort que la restad'instruments.

Textura
Melodia acompanyada

Harmonia
Tònica (I), dominant (IV) i sotsdominant (V)

Gènere
Música popular, profana

Forma
La seva estructura té els següents elements:
1er Introducció
2n tema
3r Tornada

Timbre
Un cantant
Dues guitarres, una de melodia i una altra de rítmica
Contrabaix
Bateria

DÈCADA DELS 60
El centre d'atenció passa dels EUA al Regne Uniti s'empra per primera vegada el terme pop.
No obstant això, als EUA se celebren els macrofestivals més grans de la història del rock (Woodstock). Aquests grnas festivals anaven lligats al moviment de joves més emblemàtic dels anys 60: el moviment hippy, que tenia com a lema el pacifisme, la llibertat, la solideratitat.
Comença a desaparèixer la figura del líder del grup i tots els seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS