hola

Páginas: 5 (1103 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2014
 ELS JOCS OLIMPICS


GERARD BORRAS PEREZ
NOVEMBRE 2013


ELS JOCS OLIMPICS ANTICS
Els Jocs Olímpics de l'antiguitat, originalment anomenats simplement els Jocs Olímpics (en grec: Ολυμπιακοί Αγώνες; OlympiakoiAgones), foren una sèrie de competicions atlètiques celebrades a la ciutat d'Olímpia entre diferents ciutats-estat de l'Antiga Grècia. Varen celebrar-se a Olímpia entre els anys 776 aC i 393 dC. Es tracta d'un esdeveniment festiu, on a més de celebrar-se una sèrie de proves esportives, es retien diferents homenatges a les deïtats més importants de l'època.

En les proves hi competien elsrepresentants de cada ciutat, que havien de ser homes lliures (no esclavitzats) i ciutadans grecs. Aquests s'enfrontaven en diferents modalitats de curses atlètiques i curses de carros i altres proves que foren introduïdes al llarg dels anys: lluita lliure, pentatló antic, salt de llargada, llançament de javelina i de disc

Preparació esportiva
modifica la font]Quan els nens homes grecs lliures compliendotze anys ingressaven en la palestra, on se'ls ensenyava a desenvolupar els músculs i a disciplinar els nervis. Als setze anys obstaculitzen al gimnàs, on els grecs realitzaven exercicis físics i atletisme. Els gimnasos comptaven amb una pista i llocs d'exercici a l'aire lliure entre els boscos. Als vint anys els grecs concloïen la seva formació esportiva on se'ls lliuraven les armes i estavencapacitats per participar en els Jocs Olímpics.










ELS JOCS OLIMPICS MODERNS

Els Jocs Olímpics són un esdeveniment esportiu internacional celebrat durant setze dies cada quatre anys.
Aquest període és anomenat olímpiada.
Els jocs olímpics moderns van ser reestablerts per Pierre de Coubertin l'any 1.896. El govern Francés i el govern Alemany van iniciar excavacions per recuperarles restes de la ciutat d'Olímpia. La recuperació d'aquestes restes van fer que la gent tingués la idea de tornar a cel·lebrar els jocs olímpics.
El 23 de Juny de 1894 es creà el comitè olímpic internacional, amb seu a Lausana, Suïssa , integrat per 12 països.

La Carta Olímpica.
La Carta Olímpica és la llista de regles de la organització dels jocs olímpics per regular el moviment olímpic.Va ser adoptada per el comite olímpic internacional ( COI ) com a base dels principis fonamentals, els seus idiomes oficials són el Francés i l'Anglès.
Consta de 5 capítols i 61 articles, aquests articles resumeixen els assumptes més importants per governar els jocs olímpics.
Va ser actualitzada per últim cop el 7 de Juliol de 2007






ELS JOCS OLIMPICS BARCELONA 92
La ciutat haviaoptat a la candidatura dels Jocs en 1920, 1936 i 1972, i el 1936 s’hi havia celebrat l'Olimpíada Popular. Promoguda per l’Ajuntament de la ciutat, la candidatura fou presentada el 1981, i el 1986 fou designada seu dels Jocs del 1992 pel president del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch. L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol foren les tresentitats públiques promotores de les transformacions urbanístiques i l’organització de l’esdeveniment. Hom constituí el Comitè Organitzador Olímpic de Barcelona (COOB) (1987), integrat per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Govern espanyol i el Comitè Olímpic Espanyol, i presidit per l’alcalde de Barcelona. Fou constituïda també HOLSA (Holding Olímpic SA), integrada pel Governespanyol i l’Ajuntament de Barcelona, organisme que dugué a terme el finançament del projecte. La participació en les inversions correspongué, per ordre decreixent, a l’empresa privada, l’Estat espanyol, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el COOB (que finançava la seva aportació amb els drets de televisió venuts a cadenes estrangeres) i la resta a altres administracions (entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS