Hola

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
ANÀLISI D’UNA OBRA D’ART
LAOCOONT I ELS SEUS FILLS
Agesandre, Polidor i Atenodor
Laocoont i els seus fills és, probablement, l'escultura més cèlebre de l'Escola deRodes. Pertany al períodehel·lenístic i és un bon exemple de com l'equilibri i la serenitat propis del període clàssic deixen pas al realisme i al patetisme.
Els artistes
Pel que sembla, la relació entre els autors de Laocoont iels seus fills va ser també la paternitat, perquè Agesandre era el pare de Polidor i Atenodor.
Documentació general
Títol: Laocoont i els seus fills.
Autor: Agesandre, Polidor i AtenodorCronologia: Segle II-II a. C. (Còpia: segle I d. C.)
Estil: Grec hel·lenístic
Tècnica: Fosa. (Còpia: talla)
Material: bronze. (Còpia: marbre)
Dimensions: 2,42 m (altura)
Localització original:Palau de l'emperador Tito, Roma
Localització actual: Museu Vaticà, Roma

Composició
El grup està realitzat amb una clara concepció bidimensional: s'accentua la visió frontal i només està treballatper davant i per darrere. Únicament les formes de les serps i els cossos escorçadors de les figures respecte del plànol aporten sentit volumètric a l'escultura.
La composició del Laocoont i elsseus fills es defineix a partir d'una piràmide i d'una diagonal que travessa tota l'escultura. D'una banda, la piràmide que formen les tres figures, amb el cap de Laocoont en el vèrtex superior, i, perun altre, la diagonal resultant d'unir amb una línia el braç dret i la cama esquerra d'aquest.
La figura central, masculina, nua i de mesures gegantesques, lluita agònicament per alliberar-se a simateix i als seus dos fills de les dues enormes serps que els tenallen.
La representació anatòmica dels cossos no fa distincions entre el pare i els seus descendents, als quals caracteritza amb unamusculatura exagerada per a la seva edat.
Laocoont i el fill de la seva dreta es recolzen en una peanya, mentre que l'altre s'eleva sobre una base distinta i més baixa. El pare es mostra en actitud...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS