hola

Páginas: 4 (757 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014
La música tradicional, segons el concepte de la UNESCO són aquelles formes musicals arrelades en les diverses cultures que contribueixen a salvaguardar i revitalitzar el patrimoni culturalinmaterial.
(Si bé la música és un llenguatge universal, en cavi, apareix sota formes distintes i en diferents ocasions de la vida de cada societat. Coprèn les músiques popuars, erudites, sagrades,músiques ruras i urbanes, de festa i en general, auqelles basades en les formes de vida col·lectiva.)



música tradicional catalana.
Autor anonim conservada i localitzada en algún fons català:
El Llibre Vermell de Montserrat és un còdex que es conserva a la Biblioteca del'Abadia de Montserrat amb el número 1 del seu fons de manuscrits. El nom es deu al color de la coberta de vellut vermell. Està integrat per 23 plecs que contenen textos de temàtica religiosa, entreels quals destaca l'anomenat Cançoner Montserratí















Música produïda per persones originaries d’atres indrets:
Joan Brudieu, nascut cap el 1520 a la diòcesi deLlemotges i mort a la Seu d'Urgell el 1591, és considerat un dels millors músics de tot el Renaixement català.Entre altres, el Passeig de Joan Brudieu i el Festival Internacional de Música Joan Brudieude la Seu d'Urgell s'anomenen d'aquesta manera en honor seu. Va fer madrigals i missa per als difunts.
Xavier Patricio Pérez Álvarez (Buenos Aires 1951 - Caldes de Montbui 1990), conegutartísticament com a Gato Pérez fou un music d'origen argentí establert a Catalunya, que destacà especialment en el gènere musical de la rumba catalana. El 1977 comença a experimentar amb la rumba catalana iposteriorment llançarà els seus dos primers àlbums Carabruta i Romesco als que seguirà un altre de més comercial, Atalaya.




















Rumba catalana o les Havaneres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS