Hola

Páginas: 4 (994 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2014
MECANISMES DE TRANSMISSIÓ

La transmissió pot ser:
Directe: La transmissió directa s'efectua per relació de contacte immediat, sense cap tipus d'interferència. El contagi pot ser provocat permossegades, esgarrapades o per contacte físic, com per exemple per contacte sexual, lesions en la pell i mucoses, via placentària, etc.

Indirecte: Parlem de transmissió indirecta quan hi ha unaseparació en el temps i l'espai, entre la font d'infecció i el subjecte susceptible de ser infectat, entre la persona malalta i la persona que serà contagiada i que posteriorment desenvoluparà la malaltiainfecto - contagiosa.
Es transmet el contagi per elements com l'aigua (hepatitis A, gastroenteritis…), l'aire (refredat comú, grip…), el terra (cucs intestinals), els aliments (salmonel·losi),materials contaminats (hepatitis B), vaixella, joguines, xeringues, banys, etc..., per animals.

Les portes o vies d'entrada principals en el contagi de la malaltia infecciosa són la pell i mucoses (bucal,nasal, rectal, vaginal…), mitjançant lesions o micro lesions que s'hi puguin produir, com també l'aparell respiratori i el digestiu.


Contacto directe

Molt pocs microorganismes patògenspoden penetar a través de la pell intacta dels animals, per la qual sa han d'aprofitar les ruptures que s'hi produeixen per envair-los el cos. Petites ferides produïdes en ambient domèstic, laboral oescolar, ferides etc poden ser l'origen d'una invasió microbiana.
Els microorganismes que penetren a través de les ferides poden ser presents sobre la pell de l'animal, trobar-se en l'objecte que haproduït la ferida, o bé provenir de terra, de la roba contaminada, dels excrements humans o fins i tot de l'orina.
Es molt important tractar immediatament les ferides, per petites que siguin, amb unagent desinfectant i evitar tocar la zona ferida amb els objectes on potencialment hi pot haver microbis patògens.

Entre les malalties trameses per aquesta via trobam:

- Ràbia: Causada pel...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS