hola

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
Dadaisme:

El dadaisme, també conegut com a moviment dadà, va ser un moviment intel·lectual, literari i estètic d'avantguarda, desenvolupat entre el 1916 i el 1925, procedent immediat delsurrealisme. Proposava la negació de tot, la destrucció per la destrucció. Pretenia crear confusió sense alternativa.

Per als artistes dadaistes, res del que la humanitat havia aconseguit era valuós, nitan sols l'art. D'acord amb els seus components, el dadaisme no era una forma d'art, sinó d'antiart. Per tot allò que l'art representava, el dadà s'identificava amb els seus valors oposats. Mentre quel'art es preocupava per l'estètica, el dadaisme la ignorava. Si l'art havia de tenir com a mínim un missatge implícit o latent, el dadaisme buscava l'absència completa de sentit: la interpretació delDadà és completament depenent de l'espectador. Si l'art ha d'apel·lar a la sensibilitat, el dadà ha d'ofendre. És potser, irònicament, per aquest motiu que el dadaisme fou un moviment inspirador perl'art modern. El dadà es convertí en una crítica de l'art i del món com a tal, i va esdevenir un art en si mateix.
No hi havia un intent de trobar el significat en el desordre, sinó més aviatd'acceptar el desordre com la pròpia natura del món, i fer-lo servir com la manera per expressar el seu disgust per l'estètica de l'anterior ordre. Per mitjà d'aquest rebuig de la cultura i l'estèticatradicionals esperaven acabar amb elles.
De manera general i per primer cop, les dones foren acceptades com a artistes completament, com a camarades de joc, còmplices i complement dels homes, noúnicament com a amants o objectes per a la contemplació de l'art.

Surrealisme:

El surrealisme és el moviment d'avantguarda més important del període d'entreguerres, i molt possiblement el mésinfluent de tots ells. Va ser creat el 1924 a partir, i al voltant del Manifest Surrealista d'André Breton, el seu guia espiritual.

Aquest moviment artístic, intel·lectual i cultural en general...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS