Hola

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2012
Fer-se gran no és sinònim d’emmalaltir, L’envelliment és un procés d’adaptació a una nova situació corporal que requereix una alimentació i un nivelld’activitat física adequats a aquesta nova etapa de la vida, tenint molt en compte que petits canvis mantinguts de l’estil de vida tenen grans efectes en la salut.
Elprocés d’envelliment segueix una dinàmica individual. No tothom enve-lleix de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat ni a la mateixa velo-citat. Noobstant això, es pot parlar d’un cert patró de canvis comuns que s’esdevenen amb una intensitat diferent segons cada persona.
L’alimentació té un paper clau enl’estat de salut de les persones grans, tant en la prevenció de malalties com en la millora de la qualitat de vida. El pro-cés d’envelliment fisiològic està moltcondicionat pel tipus d’alimentació que s’ha seguit al llarg de la vida, de manera que pot contribuir a preservar la pèrdua de teixits corporals i pal·liar ladisminució de funcions de l’organisme. Mitjançant una alimentació i una activitat física adequades a l’edat es poden reduir els canvis relacionats amb el procésd’envelliment. Una alimentació adequada ajuda a assolir una longevitat saludable.
En la vellesa podem trobar aspectes positius i negatius, com en qualsevolaltra edat de la vida, però és molt important saber-s’hi adaptar i trobar recur-sos per a la satisfacció personal. Tal com succeeix al llarg de tota la vida,convé tenir capacitat per a canviar i adaptar-se a les noves situacions, cosa que està més relacionada amb el caràcter mateix que no pas amb la vellesa.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS