Hola

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
2-Qualitats físiques bàsiques

Com ja hem esmentat anteriorment , dins de la condició física , hi ha uns components que són essencials , ja que quan es fa esport , vulguis o no es treballen amb méso menys freqüència. Si vas a caminar , si vas a córrer , jugues a futbol , fer algun esport en si , sempre treballes qualitats físiques bàsiques diferents.

La força, que es la capacitat de produirtensió que té un múscul al activar-se o al contraure’s. Els efectes produïts pel treball regular de la Força repercuteixen fonamentalment sobre l’aparell locomotor, és a dir, ossos, músculs, tendonsi lligaments, que a la seva vegada repercuteix directament en el creixement i el desenvolupament corporal. Hi ha varis tipus de força, ja que no es la mateixa força quan tires una pedra o de botar unapilota amb rapidesa. Quan fas servir la força ràpidament, diguéssim que estàs fent servir” força-velocitat”.
Si la força que fas es per a vèncer un obstacle, es a dir, remar per , exemple, fasservir el tipus de força anomenat “força-resistència”.
Si la força que fas, per exemple, per aixecar alguna cosa que pesa , sigui un sac o una manuella, la força que fas es “força-màxima”, ja que noimporta el temps en el que aixeques l’objecte.

La resistència, que es la capacitat de mantenir un esforç , sense disminuir el volum, però si augmentar-lo si l’esportista volgués. Per exemple, elscorredors que fan curses de molts quilòmetres. Com a la força , hi ha varis tipus de resistència, en aquesta cas dos:

-Resistència aeròbica:és el tipus de resistència que ens permetfer un esforç de llarga durada amb poca intensitat, que amb l’oxigen que respirem ja en tenim prou, amb una freqüència cardíaca d’unes 140/160 pulsacions per minut. Unexemple de resistència aeròbica, es quan et trobes enmig d’un partit de futbol, llarga durada poca intensitat perquè no estàs tot el partit amb intensitat , sinó que hi ha moments que pots descansar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS