hola

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
Els primers pobladors del territori d'Àvila, Van ser els vetons, un poble celtiber, els primers a assentar-se en Avila i els seus voltants cap al 700 aC De la seva cultura queden importants restesescampades per la geografia.
Amb l'arribada de Roma a la fi del segle III aC, Àvila va esdevenir una plaça forta que va adoptar patrons urbanístics i formes de vida llatins. Durant la plenitud romana,Àvila formaria part de la Hispània Ulterior primer i de la Lusitana d'August després.
Empremtes d'aquesta presència es troben en les troballes arqueològiques (monedes, urnes funeràries, ceràmica), ien la mateixa muralla, pel que sembla edificada sobre restes d'una anterior muralla romana, en la qual poden observar peces de la necròpolis.
Des del segle III, amb la progressiva decadència del'Imperi i les invasions dels bàrbars, la ciutat va sofrir un procés de ruralització i empobriment generalitzat.

Quan en el 711 els musulmans van envair la península Ibèrica, la zona va quedar enterritori de freqüents disputes entre musulmans i cristians. En aquesta lluita, la ciutat va ser presa fins a set vegades per uns i per altres, el que va fer que es despobles.
Des del S. III de la nostraera fins a la presa de Toledo, la història de la ciutat és fosca, i diuen que Avila és "terra de ningú", quedant pràcticament despoblada.

L’any 1085, quan Alfons VI conquesta Toledo i encarrega alseu gendre, Raimundí de Borgonya, la repoblació de la part meridional del Duero per assegurar el manteniment de les seves conquestes. Cap Àvila es va encaminar el senyor Raimundí de Borgonya amb unanombrosa host portada dels regnes de Lleó, Astúries i Galícia.
A partir d'aquí, la ciutat comença a configurar tal com ara la coneixem; s'inicien les obres de Sant Vicent, Sant Pere, la Catedral i esconstrueix la Muralla, per prevenir l'atac musulmà.
Al segle XVI a poc a poc l'urbs es va anar enriquint fins a arribar a la màxima esplendor al segle XVI. És en aquesta època quan s'aixequen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS