Hola

Páginas: 5 (1037 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
-133985-71755Cassà de la Selva
00Cassà de la Selva

https://www.youtube.com/watch?v=0EQ6hSi6QcYReligió 4t ESO
L’EDAT MODERNA: RENAIXEMENT I REFORMA
Nom i cognoms: Guillem Mir Figueras
Curs 2013-2014
Escriu les característiques de l’humanisme
Es restaura la de en l’home contemporani, ja que posseeix valors importants capaços de superar als de l’antiguitat clàssica. Esrealitzen creacions artístiques basades en la imitació dels mestres de la civilització grecollatina. L’esforç en la superació i el coneixement de el sensorial.
2) En el segle XV es va inventar l’impremta, explica què va aportar aquest nou impuls.
L’impremta la ca crear Johannes Gutenberg, però moltíssims historiadors de la comunicació, afirmen que la impremta va surgir d’un lent procés històric.Va ser la gran protagonista als moviments intel·lectuals, literaris, econòmics, tecnològics i polítics, anticipada al Renaixement.
Busca i escriu el títol del primer llibre imprès en català.
El primer llibre en català va ser el llibre de Coch, que es troba en el lloar de la nostra dona Snata Maria.
Busca i copia un dibuix a on es visualitzi la infraestructura del mètode d’impressió, si éspossible amb els treballadors que fan possible aquest treball. Després compara el mètode de treball de la impressió amb l’actualitat.

En l’actualitat, es molt mes eficaç i sobretot molt més ràpid que abans.
Busca una breu biografia dels principals humanistes:
Erasme de Rotterdam
Va néixer el 28 d’octubre del 1466 a Rotterdam i va morir el 12 de juliol del 1536 a Basilea. Va ser filòsof,filòleg i teòleg holandès, autor d’importans obres en llatí i el creador del moviment humanista. Era fill il·legítim d'un mossèn catòlic de Gouda anomenat Gerard, i de Margaretha Rogers. Després de ser ordenat sacerdot.
Thomas More
Va néixer el 7 de febrer del 1478 a Londres i va morir el 6 de juliol del 1535 al mateix lloc. Fou un pensador, teòleg, polític, humanista, jurista, escriptor anglés, poeta,traductor.. Mort per la seva oposició a la separació de l’Esglèsia catòlica i per l’anglicanisme. La seva obra més famosa es Utopia.
Joan Lluís Vives
Va néixer el 6 de març del 1493 a València i va morir el 6 de maig del 1540 a Bruges. Fou un dels més destacats hmanistes i filòsofs del Renaixement. Era de família jueva, econòmicament acomodada. Perque la família no fos expulsada ni torturadavan haver de convertir-se en cristians.
Quin humanista és considerat un dels millors pintors, un gran científic, que va destacar com enginyer i considerat un músic notable? Explica el perquè i descriu algun projecte, obra o estudi pel que es reconeix.
Leonardo da Vinci es considerat un dels millors pintors, científic, enginyer i músic. Ha estat considerat com la persona més polifacètica italentosa en un major nombre d’ambits diferents.
La seva obra més important és la gioconda i El Sant Sopar, les dues obres son pintures.
Una de les crítiques de la reforma religiosa fou basada en la lectura de la Bíblia. Martí Luter va estar en contra de la doctrina catòlica i de la jerarquia eclesiàstica. Va començar el seu desconcert quan va visitar Roma i va veure que es venien indulgències persufragar la construcció de la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Què significa indulgència? Què n’opines?
Remissió otorgada per l’esglèsia de les penes temporals degudes pels pecats.
Opino que no hi haurien d’haver indulgències, ja que tothom sap que no necessita el perdó de ningú. Som humans i ens equivoquem.
A partir d’aquesta estada a Roma va començar l’enfrontament o indignació de Martí Luter,amb qui es va enfrontar? Realitzar un esquema de les diferents autoritats del segle XVI (prínceps, emperador, Papa, cardenal...).
El temps del Papa Lleó X, en Martí Luter es va enfrontar contra els Francesos.
Descriu l’acció i la lluita de Luter, quins eren els seus arguments?
Es centren en la practica creixent d’indulgències bàsicament per aconseguir diners per poder afrontar les despeses de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS