hola

Páginas: 3 (703 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
ARISTÒTIL

Aristòtil: l’ésser humà, unitat indissoluble de cos i ànima
Aristòtil va ser un filòsof grec que va pertànyer al segle IV aC. Va ser un filòsof deixeble de Plató, que el podríemconsiderar com el pare de la filosofia degut a totes les investigacions que va dur a terme de l’ésser humà.
Aristòtil, malgrat que va ser deixeble de Plató, no va acceptar algunes de les teories que vaproposar com la de les Idees ni que existís més realitat que la que ens mostren els nostres propis sentits. Aristòtil va deduir finalment que tot el que existeix són compostos per matèria i formaQuè és l’esser humà?
Tot ésser natural està compost per matèria i forma. El cos és l’anima anomenada psique, aquesta es immaterial i es la forma de com s’organitza aquesta matèria. L’ésser humà tambéesta constituït per l’essència que és el que fa que cada ésser sigui el que és i no una altra cosa. Per tant cos i ànima formen una unitat substancial, de manera que no poden existir per separat.
Pera Aristòtil, l’anima es el principi vital. Allò que és viu es diferència d’allò inert degut a que posseeix la capacitat de moviment propi, és a dir un ésser humà es capaç de desplaçar-se a qualsevollloc terrestre, mentre que un ésser inert no té aquesta capacitat de moure’s, i és per tant que tots els éssers vius tenim ànima.
Segons Aristòtil, a mesura que anem ascendint en l’escala d’éssersvius, es donen tres tipus d’ànima, cadascuna amb les seves funcions:
Ànima vegetativa  Es pròpia de les plantes ja que les dota amb les capacitats de funcions vitals dels vegetals com són nutrició,creixement i reproducció
Ànima sensitiva  Aquesta ànima es pròpia dels animals ja que a part de dotar-nos de la capacitat de fer les funcions vitals, afegeix també la percepció, el moviment locali el desig.
Ànima racional  Es l’ànima pròpia de cadascun i especifíca l’ésser humà, a més ens dona la capacitat de pensar, reflexionar i tenir una conducta conscient, voluntària i lliure.

La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS