hola

Páginas: 12 (2870 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
Apocalipsis: IIª Guerra Mundial

Gràcies a l’evolució dels mitjans de comunicació, les possibilitats d’estudiar els principals esdeveniments del segle XX s’han multiplicat. El documental montat amb imatges contemporànies als fets s’ha tornat un clàssic en els últims anys. Nosaltres ho aprofitarem per treballar la Segona Guerra Mundial.

Apocalipsis: IIª Guerra Mundial és un material fílmicno classificat, a color i restaurat que ens mostra la Segona Guerra Mundial com mai abans s’havia vist. Apocalipsis narra aquest important conflicte a través del tràgic destí d’aquells que van anar a la guerra (soldats), aquells que la van patir (civils) i aquells que la van dirigir (líders militars i polítics). Aquesta guerra fou la responsable de la mort de 60 milions d’homes i dones a tot elmón- i la primera en la història en cobrar-se víctimes civils i baixes militars.

CAPÍTOL 1: L’ATAC.
Després d’arribar al poder i instal·lar el règim nazi a Alemanya, Hitler va començar a mirar amb bons ulls la resta d’Europa. De sobte, s’alia amb Stalin abans d’invair Polònia. França i Gran Bretanya no tenen alternativa i declaren la guerra a Alemanya, la qual cosa no va impedir que els alemanysi els soviètics tranquil·lament es repartissin Polònia.
Comencen a perseguir els jueus i els gitanos. Recordant el patiment que va soportar a la Primera Guerra mundial, els francesos encara tenen l’esperança d’evitar el conflicte.
http://www.megaupload.com/?d=SEBJ1XO4

Ara, a continuació comença el vostre treball. Tot seguit, i al quadre que hi ha a la pàgina de darrera, anoteu de formaesquemàtica els fets històrics que surten al document.






FETS HISTÒRICS A DESTACAR




































A continuació, elaboreu amb les notes del documental, el llibre de text i esquemes fets dels dos primers capítols la següent graella:

Causes de la
Guerra





Nazisme

Causes ascens al poder





Expansió

TerritoriObjectius




Repressió


Aliances i
objectius





Vida al front



Vida
a la rereguarda


Conseqüències




Personatges destacats
França



Alemanya



R. Unit



EEUU

CAPÍTOL 2: GUERRA TOTAL.
El 10 de maig de 1940, va començar la Blitzkrieg o guerra llampec. L’exèrcit alemany avança sobre Bèlgica, Holanda i França. Després de violentesbatalles, les tropes britàniques entren en pànic en Dunkirk i l’exèrcit francès es derrotat. Els civils han de fugir en un veritable èxode. França es troba impotent davant el poderós enemic i els francesos han de triar entre colaborar o resistir. Malgrat l’instens bombardeig a les ciutats britàniques, Hitler accepta que no pot
doblegar els anglesos i decideix atacar els seus aliats soviètics.http://www.megaupload.com/?d=R7TY33C7

Ara, a continuació comença el vostre treball. Tot seguit, i al quadre que hi ha a la pàgina de darrera, anoteu de forma esquemàtica els fets històrics que surten al document.


FETS HISTÒRICS A DESTACAR


































A continuació, elaboreu amb les notes del documental, el llibre de text,l’esquema, l’article periodístic i la informació que podeu trobar a la pàgina web www.historiasiglo20.org els apunts que necessitareu per estudiar aquest perióde de la Història.

Guió:
2) Les fases de la guerra: Victòries de l’Eix (1939/42)
Invasió de Polònia.
Front l’Europa Occidental i Oriental.
Nord d’Àfrica.
Âsia: Japó.

Amb l’ocupació alemanya de França els símbols de la victòria francesa ala I Guerra Mundial a Verdún seran motiu de mofa per part dels alemanys, els quals recuperaran Alsàcia i Lorena.

Quin va ser el botí de guerra de la campanya francesa?


Quins van ser els termes de l’armistici?


En quina situació va quedar França?



Quina va ser la capital de la zona lliure? En quina zona quedava París?


Per què els anglesos van atacar els seus antics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS