hola

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
CÈL·LULES MARE

Que són les cèl·lules mare?
Les cèl·lules mare són cèl·lules no especialitzades que tenen la capacitat de convertir-se en moltes cèl·lules diferents del cos. El cos humà contécent de diferents tipus de cèl·lules que són importants per la nostre salut diara.
Aquetes cèl·lules són responsables de mantenir el nostre cos en funcionament cada dia, per fer que el nostre corbategui, que el cervell pensi, els ronyons netegin la sang, per canviar les cèl·lules de la nostre pell... Al servir com una espècie de sistema de reparació per el cos, pot dividir-se sense límit perreposar les cèl·lules que s’han danyat.
Quan una cèl·lula mare es divideix, cada nova cèl·lula pot seguir sen una cèl·lula mare o convertir-se en un altre tipus amb una funció més especialitzada, comuna cèl·lula muscular, glòbul vermell o cèl·lula cardíaca.

Perquè són tan importants?
Quan et lesiones o et poses malalt, les cèl·lules es fan malbé o moren. Quan això passa, les cèl·lules mares’activen. Les cèl·lules mare tenen la funció de reparar els teixits danyats i substituir les cèl·lules que moren rutinàriament . D’aquesta manera les cèl·lules ens mantenen sans i impedeixen elenvelliment prematur.

Quin tipus de cèl·lules mare podem trobar?
Els científics creuen que cada òrgan del nostre cos té el seu propi específic de cèl·lules mare. Les cèl·lules mare estan presentsdurant les etapes del desenvolupament humà “cèl·lules mare embrionàries”. La raó de perquè els científics estan entusiasmats amb aquestes cèl·lules és que el treball natural es el construir tots elsòrgans i teixits del cos durant el desenvolupament humà.
Per exemple, les cèl·lules mare sanguínies només poden formar sang, una cèl·lula mare embrionària pot formar sang, os, pell, cervell...

Quesón les iPS?
Són un tipus de cèl·lules mare amb característiques pluripotencials (capaces de generar la majoria dels teixits) derivades artificialment de una cèl·lula diana que inicialment no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS