hola

Páginas: 7 (1558 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
















COMENTARI DE TEXT

MANIFEST DE SANDHURST



















Nom: Elsa Comendador Hernández
Curs: 2 Batx – B
Data d'entrega: 10/10/2014
Assignatura: Història
1. DESCRIPCIÓ DEL TEXT

1.1. AUTOR:

El document del Manifest de Sandhurst va ser signat per Alfons de Borbó, però qui el va redactar va ser Antonio Cánovas del Castillo.ALFONS XII:

Alfons XII, va néixer en el Palau Reial de Madrid el 28 de novembre de 1857, fruit del matrimoni de la reina Isabel II i Francesc d'Assís.

El triomf de la Revolució de 1868 va obligar a exiliar-se a París, amb la resta de la família reial. Durant els anys d'exili va completar la seva formació acadèmica i militar a París, Viena i Sandhurst (Anglaterra).

El 1870, la seva mare vaabdicar en favor del seu fill Alfons. Les dificultats internes de la I República, la prolongació de la guerra amb Cuba i l'inici de la tercera guerra carlina van fer que augmentés el nombre de partidaris de la causa alfonsina.

Després del cop d'estat del general Pavía, que va acabar amb la I República, Cánovas del Castillo va restaurar la monarquia borbònica, amb el suport de l'Exèrcit, en favord'Alfons. Amb la signatura del Manifest de Sandhurst (desembre 1874), el futur monarca es va presentar als espanyols com un príncep catòlic, espanyol, constitucionalista, liberal, i desitjós de servir la nació.

El 29 d'aquest mateix mes, a Sagunt, el general Martínez Campos va proclamar com a nou rei d'Espanya a Alfons XII mentre que Cánovas del Castillo es va fer càrrec del Govern totesperant l'arribada del nou rei, des de l'exili.

El seu regnat va consistir principalment a consolidar la monarquia i l'estabilitat institucional, reparant els danys que les lluites internes dels anys de l'anomenat Sexenni Revolucionari havien deixat rere seu, guanyant-se el sobrenom de “el Pacificador”.


En 1878 i 1879 va ser víctima de dos atemptats perpetrats per anarquistes dels quals vasortir il·lès.
Poc temps després, el 25 de novembre, Alfons XII va morir de tuberculosis al Palau del Pardo de Madrid.

Com a ideologia, plantejava recuperar la legalitat constitucional a través de la restauració de la tradició monàrquica, dins d'un marc polític liberal i conservador.

Va arribar a la política a través de la feina de casa com a periodista, treballant des de 1849 en el diari deJoaquín Francisco Pacheco, líder del grup «purità» que representava l'ala més conciliadora del Partit Moderat.

ANTONIO CÀNOVAS DEL CASTILLO:

Antonio Cánovas del Castillo, va néixer a Màlaga el dia 8 febrer 1828. Va ser autor de la redacció del Manifest de Manzanares, on va fer públiques les posicions dels militars participants en l'anomenada Revolució de 1854 (O'Donnell, Serrano i Dolç).Durant el Sexenni Revolucionari de 1868-1874, Cánovas va assumir el lideratge d'una minoria conservadora a les Corts.
Amb la caiguda d'Isabel II, després de la Revolució, Cánovas es va retirar del poder i en 1872, amb l'adveniment de la Primera República, va ser de nou diputat.

El 1876, es va restablir la monarquia borbònica, donant lloc a una nova constitució de la qual Cánovas va ser elprincipal autor. Va dissenyar un model bipartidista formant ell mateix un gran Partit Conservador a partir de l'extinta Unió Liberal

El 1881, Cánovas va deixar el poder a Sagasta, fins que el 1884 va tornar a reprendre. En morir Alfons XII el 1885 i per consolidar la regència de Maria Cristina d'Habsburg, va segellar amb Sagasta l'anomenat «Pacte del Pardo», pel qual tots dos partits se succeiriensense enfrontar-se en la governació del país.

Al començament de la dècada dels noranta va ocupar de nou la presidència amb Silvela com ministre de Governació. En aquesta ocasió va romandre en el poder fins a 1892. Tres anys més tard hi va nomenar president del consell de ministres.
Un dels principals grups oponents de Cánovas ser els anarquistes, sent un d'ells qui, el 8 d'agost de 1897, li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS