hola

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015



Qui eren els pares de Carles I?
Els pares de Carles I eren Joana "la Boja" i Felip "el bell". Felip "el bell" deien que era un home molt atractiu, d'aquí ve que li diguessin Felip el bell. Laseva dona Joana "la boja" li deien així perquè es va enamorar bojament del seu marit Felip.
De qui va rebre el títol d'emperador?
Quan va morir el seu avi patern Maximilià I d'Habsburg va rebrel'arxiducat d'Àustria, el sud d' Alemanya i a mes a mes va heretar el titol d'emperador del Sacre Imperi Romanogermànic al 1520.
Quina va ser la seva herència per part de pare i mare?
Carles Id'Espanya i V d'Alemanya, fill de Joana de Castella,hereva dels Reis Catòlics, i del príncep alemany Felip d'Habsburg, va rebre una herència extraordinària:
Per part materna: Castella, Navarra, la Coronad'Aragó, els territoris italians i les possessions americanes.
Per part paterna: els Països Baixos, Luxemburg i el Franc Comtat.

Anomena i explica quins dos conflictes interns va haver de superarCarles I.

Carles I va arribar a la Península el 1517 envoltat de consellers flamencs i no parlava castellà. Les corts li van reclamar que atengués els afers del regne, però el monarca només lesconvocà perquè necessitava diners per coronar-se emperador.
L'any 1520 va anar a Alemanya enmig d'un malestar cada vegada més gran de la població espanyola que va esclatar en diverses revoltes:

- Larevolta de les Comunitats (1520-1521) va tenir lloc en diverses ciutats de Castella (Toledo, Segòvia, Àvila, Burgos) com a protesta dels hidalgos, els artesans i els comerciants a causa de la políticaeconòmica i la manca de respecte per les lleis del regne. El conflicte es va escampar i es van produir revoltes al camp de caràcter anti senyorial. L'exèrcit comuner va ser derrotat per les tropesimperials a Villalar (23 d'abril de 1521) i els dirigents principals, Padilla, Bravo i Maldonado, van ser executats.

- Les Germanies (1521-1523) van esclatar a la Corona d'Aragó, tot i que els fets...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS