hola

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
El Dimecres de cendra (dies cinerum) és el primer dia de la Quaresma en el calendari catòlic, protestant i anglicà. Esdevé 46 dies abans de Pasqua, es considera que la Quaresma té 40 dies dedurada, ja que no es compten els diumenges. Per tant, dura 7 setmanes.
La denominació prové d'època tardana (s X), Aquest dia, que pels catòlics és dia de dejuni i abstinència, igual que el Divendres Sant,es posa la cendra als fidels que van a Missa. Segons la tradició, la cendra s'ha d'obtenir a partir de la cremació dels llorers i palmons beneïts el diumenge de Rams de l'any anterior i ha de serimposada al cap dels fidels en forma de creu (modernament, en alguns llocs, a les mans per no embrutar-los).
La cendra és símbol de caducitat de la condició humana, signe penitencial (utilitzat des del'Antic Testament) i de conversió, que ha de ser l'aspecte dominant durant tota la Quaresma. Durant la imposició de la cendra als cristians el sacerdot pronuncia les paraules: "Memento, homo, quiapulvis es, et in pulverem reverteris", és a dir: "Recorda, home, que ets pols, i en pols has de tornar".
Simbolitza un ritu oriental de dolor i penitència.
Antigament només s'imposava la cendra alspecadors públics que se sotmetien al ritu i eren trets del temple després de la imposició. La reconciliació es feia el matí del Dijous Sant. Amb el temps molts cristians s'uniren per humilitat alspecadors públics, i així aquest ritu va passar a tots els fidels.
El dijous gras o dijous llarder és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'haampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. Al'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.
El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS