HOLA

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2015
La literatura catalana als segles XVI, XVII i XVIII
Després del segle d’or de la literatura catalana, la producció literària en català va decaure tant en quantitat com en qualitat.
Causes de ladavallada:
Allunyament de la cort, que, des de la unió de Castella i Aragó, ja no es trobava als països catalans.
Enlluernament de la literatura Castellana (Siglo de Oro, s XVII)
Conseqüènciesd’alguns fets històrics: Revolta de les Germanies a València, la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió, que va representar la pèrdua de les llibertats polítiques.
L’aparició de la impremta, que vaafavorir al castellà com a llengua amb més difusió.

SEGLE XVI
La literatura al segle XVI està marcada per dos fets: la influència d’Ausias March en la poesia, i la del l’humanisme i el Renaixementen la literatura en general, que van ser una reacció contra la visió medieval del món. Buscaven un retorn a la figura clàssica de l’home, situant-lo al centre de tots els pensaments, sense cap déu nielements meravellosos.
En la poesia destaca Pere Serafí, amb poesies centrades en l’amor en temes religiosos. Va continuar la tradició medieval, però incorporant noves formes a la literaturacatalana. Un autor important és Joan Timoneda, amb Cancionero llamado Flor de enamorados. En la prosa cal destacar Cristòfor Despuig, autor de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa.




SEGLEXVII
La literatura catalana al segle XVII es va convertir en una còpia de la literatura castellana del Barroc. En la poesia destaca el Rector de Vallfogona, va néixer a Tortosa el 1579 i va morir el1623. La seva obra poètica es va centrar en temes amorosos i religiosos, i en molts dels seus poemes predomina una visió pessimista de la vida.
SEGLE XVIII
La influència de la il·lustració i delneoclassicisme va fer que al segle XVIII produís una pobresa mes gran en la producció literària, ja que es va prohibir publicar en català. Un autor important és baró de Maldà, que va escriure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS