Hola

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
AGONIA

PERSONATGES:

* En Minguet: Marit de la Bel, el protagonista.

* Bel: Protagonista, s'està morint. Havia servit a la família del senyor Ramon, el seu metge fins que es va casaramb En Minguet.

* El senyor Ramon: El Metge de família i el que intenta curar la Bel.

* L'Hereu: Només el mencionen i apareix al final de la història però no intervé.

* El rector: Ésel que aconsella a la Bel a l’hora de confessar el seu secret a En Minguet. Li diu que si no la perdona, estarà condemnada eternament.

ARGUMENT:
En Minguet, el protagonista, està mirant per lafinestra el paisatge i veient com bufa el vent. Està trist i plora ja que, la seva dona, la Bel, està a punt de morir.
El senyor Ramon li diu que encara hi ha alguna esperança però En Minguet sapperfectament que no i li explica al fill que té en comú amb l'hereu.
En Minguet i la Bel tenien dos fills, però ara només els hi quedava l'hereu. Encara que la Bel hagués servit a la família del senyorRamon, el metge seguia cobrant-los les visites, tot hi sabent que eren pobres. De sobte, la Bel murmurà el nom del seu marit i ell va a atendre-la ràpidament. Ella sap que no durarà més d'un dia idemana al seu marit que la perdoni perquè si no, no podrà entrar al cel i estaria condemnada eternament. En Minguet no sap de que parla i insisteix en que no ha de perdonar-li res a ella perquè l'ha fetmolt feliç.
Desprès d'una estona, la Bel persistia que la perdonés ja que es pot observar per la manera en com està escrit el diàleg què la Bel està molt malament i té dificultats per parlar. Al finalEn Minguet digué que li perdonava tot per tal de poder saber quin és aquest secret que la Bel li ha de confessar. Ella, amb dificultat li diu que el va enganyar però no sap a que es refereix.
EnMinguet al principi no entén res fins que la Bel li explica que el senyor Ramon la va obligar a casar-se amb ell i el fill gran, es a dir, l'hereu, no és d'En Minguet sinó del metge.
En aquell moment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS