Hola

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
Carpe Diem
Carpe diem, expressió provinent del llatí que significa "aprofita el dia", és un tema recurrent en la literatura occidental com a exhortació a no deixar passar el temps quese'ns ha brindat o a gaudir dels plaers de la vida deixant de costat el futur, que és incert. Cobra especial importància en el Barroc i el Romanticisme. També es pot traduir com"Aprofita el moment" o també per l’ altre expressió "Viu el moment", és a dir, "Aprofita l'oportunitat i no esperis a demà, perquè pot passar que demà l'oportunitat ja no existeixi".
Va ser elpoeta llatí Horaci qui va utilitzar per primera vegada aquesta expressió al segle I aC. a l’ Oda 1. Horaci pertany al epicureisme.
En la meva opinió aquesta frase té una part de veritati una part de mentida. Per una banda crec que s’ ha de aprofitar el moment i no pensar en el futur ja que és incert i no sabem, ni tan sols, si existirà un futur, ja que tots els tempsfuturs són incerts, per aquest motiu s’ ha de aprofitar el moment i no pensar en un futur ,que potser , no arribarà ni a succeir. Per una altre banda crec que s’ ha de aprofitar la vida,però amb moderació, sense perjudicar el futur de cap altre persona, ja que s’ hi amb les teves accions perjudiques a altres persones, estem tenint una actitud egoista.
Com a conclusiócrec que aquesta frase és certa, ja que si deixem de banda la mentalitat medieval, de que, la vida és un pur trànsit cap a la vida eterna i sa de suportar de qualsevol manera, lamentalitat actual és que la vida és un regal que s’ ha de aprofitar el màxim possible ja que és molt curta, per aquest motiu, trobo que aquesta frase en algunes situacions de la vida és moltacertada, sobretot en els dubtes sobre si triar una opció o una altre. O davant de aquelles persones que tenen por al “què diran?” a totes aquestes persones els hi diria “Carpe Diem!”
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS