Hola

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
L'Oriol Vergés i Mundó va néixer a Barcelona al 1939. És un escriptor amb molt prestigi. També és professor d’història en un institut, on li agrada relacionar−se amb els alumnes. El seu pare és enJosep Vergés i Fàbregas un humanista i pedagog famós. Dedicat a l'ensenyament, ha publicat molts llibres de divulgació o de formació bàsica i també de novel·la juvenil, ambientada, sobretot, aCatalunya.
A en Pere Vidal, un pagès de Mataró, dos escanyapobres, en Magí i en Gipeta, li volien fer pagar una quantitat que ja havia pagat el seu pare per les seues terres i, a causa d’això, va tenird'abandonar Mataró amb els seus germans gracies a en Manelic, que els va portar a un hostal de Barcelona. Allí, els hostalers els van acollir. En Joan treballaria a l'hostal, la Maria de minyona a casa delsTurulloles i en Pere de traginer.
Tot va anar bé fins que molts obrers expulsats de la feina es van revoltar contra els amos de les fabriques i van provocar grans destrosses. Uns mariners provinentsde l'Índia van quedar−se a sopar a l'hostal i un d'ells era portador del colera asiàtic.
L’endemà en Bernat, la noia que fregava els plats i molta més gent ja estaven contagiats pel colera i molts,la majoria, van morir. En Pere estava enamorat de la Ramona, a qui va conèixer en una fàbrica.
En Pere estava enamorat de la Ramona, a qui va conèixer en una fabrica. En Joan anava a l'escola i al'escola de lladres on el professor era en Gipeta. Un dia en Joan quan va anar al lavabo va aprofitar l'ocasió i va pujar a casa d'en Gipeta a buscar el llibre de comptes i el va agafar per justificardavant del notari de Mataró que no devien diners a en Magí. Però va passar que un company va seguir a Joan al sortir de l'escola, va descobrir la veritat i li va dir a en Gipeta el que havia fer elJoan. En Gipeta, en saber−ho i va dirigir−se cap a l'hostal de seguida. Al arribar−hi va dir que li tornessin el llibre i com que no van voler va tirar el bastó−punyal que va tocar a la Maria. Uns homes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS