Hola

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
-Què és la clonació? Què és clonar?
La clonació pot definir-se com el procés pel qual s'aconsegueixen de manera asexual individus idèntics a un organisme adult.
Clonar vol dir produir una còpiagenèticament idèntica d'un individu.
Els científics extreuen l'ADNd'una cèl·lula de la pell i l'introduirien a l'òvul d'una dona, l'ADN de la qual s'hauria extret. Una descàrrega d'electricitat faria quel'òvul es dividís i, uns quants dies més tard, tindriem un embrió genèticament idèntic.
La clonació ofereix l'esperança de la curació.
La clonació és una forma diferent de fer servir les cèl·lulesmare per a tractar malalties.

Quines utilitats pot tenir o té la clonació?
5.1 De la gemelación artificialEn animals:Recerca bàsicaMillora de FIVMillora de fertilitat de les espècies emprades.Enhumans:En FIV, per millorar resultats en dones amb pobra estimulació ovàricaBessons idèntics separats en el temps
5.2 De la paraclonaciónEn animals:Individus idèntics per a recercaProduccióramaderaJuntament amb clonació, per a biotecnologia: teixits “humanitzats”, granges farmacèutiquesFuentes de teixits, per xenotrasplantesEn humans:recerca bàsica i aplicadaTeràpia Per a malalties mitocondrialsque produeixen ceguesa o epilèpsia: transferència del nucli de l'embrió fins a un òvul-zigot recepetor.

Legislació
En 1997, el CONSELL D'EUROPA va acordar la incorporació al CONVENI EUROPEU DEDRETS HUMANS I BIOMEDICINA, prohibir la clonació reproductiva o experimental d'éssers humans.Vint-i-vuit països van acordar l'incloure aquesta clàusula al CEDHB. La claúsula perquè entrés en vigornecessitava la ratificació de la signatura per algun d'aquests països.L'1 de març de 2001, després de la signatura dels 5 primers països (Espanya, Eslovakia, Eslovènia, Geòrgia i Grècia) la clàusula haentrat en vigor, per a aquests cinc països. Unes setmanes més tard Itàlia ratificava també la signatura.Queden 22 països per ratificar la signatura i adhesió.Anglaterra s'ha desmarcat, i ha començat ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS