Holaaa

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2011
ola me llamo olgittaELS ORÍGENS DE LA HUMANITATort d'Agamèmnon i de la seva pròpia mort els esperava a Micenes, va ser forçada a emprendre el viatge. Quan Agamèmnon arriba a Micenes, és enganyosamentrebut amb honors divins per la seva esposa Clitemnestra, que estén una catifa porpra sota els peus del rei que torna vencedor. Però dins el seu cor Clitemnestra cova un profund odi contra el seumarit, ja d'ençà que aquest va sacrificar la seva filla Ifigenia. I ara, després que, durant els deu anys que ell ha estat fora, Clitemnestra ha fet i desfet a Micenes, compartint el poder només amb elseu amant Egist, no està disposada a passar a un segon pla ni a acceptar que Agamèmnon entri una concubina a casa.

La reina prepara un bany per al seu espòs i és ella mateixa qui, mentre Agamèmnon ésa la banyera, l'immobilitza amb una xarxa i l'assassina amb una destral. A continuació també és morta Cassandra. D'aquesta manera Egist esdevé el nou rei de Micenes.

La venjança d'Orestes iElectra

Deu anys tenia Orestes quan la seva mare va matar el seu pare. Successor legítim d'Agamèmnon, el nen es va salvar d'una mort segura a mans de l'usurpador quan la seva germana Electra el va treurede palau amagat sota la roba i el va lliurar al seu preceptor. Aquest el va conduir fins a Crisa, on regnava Estrofi, un aliat d'Agamèmnon, que el va acollir fins que va tenir disset anys. Així quees veu amb cor d'acomplir el deure de venjar la mort del pare, Orestes abandona Crisa, acompanyat del seu inseparable amic Pílades, fill d'Estrofi.

El primer que fa Orestes és retre ritus funerarisal sepulcre del seu pare i consagrar-li un rínxol, alhora que li promet venjança. Electra, que acudeix també a la tomba, identifica el rínxol del seu germà i, tot seguit de trobar-se, es reconeixenl'un a l'altra.Tots dos ordeixen un pla per portar a terme finalment la venjança que tant de temps havien somiat.

Sense ser reconegut ni per la seva pròpia mare, Orestes es presenta a palau com un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holaaa
  • holaaa
  • holaaa
  • Holaaa
  • holaaa
  • holaaa
  • Holaaa
  • Holaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS