holaaa

Páginas: 15 (3683 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
INTRODUCCIÓ
El bomber i la bombera són les persones formades, entrenades i equipades per apagar focs, rescatar persones, atendre situacions d’emergència, com ara inundacions, huracans, terratrèmols, etc. En alguns països també proporcionen serveis mèdics bàsics.
Els bombers i bomberes de la Generalitat intervenen en tot tipus d’emergències: incendis en habitatges, a les indústries, devegetació, ensorraments, rescats a àmbits molt diversos com són muntanya, aigua, habitatges, infraestructures ferroviàries, rescat de persones atrapades en accidents de trànsit, inundacions, etc. Alhora també treballen en la prevenció operativa, tant per minimitzar el risc d'accident com per estar més preparats en cas que es produeixi.

Funcions dels bombers:


Extingir incendis i, en supòsitsd'ocurrència de qualsevol sinistre
o situació d'emergència, actuar
amb la finalitat de minimitzar
els danys, tant personals com
materials, dins l'àmbit territorial
de la seva competència.

Fer activitats de prevenció tendents a evitar o disminuir el risc d'incendis i d'accidents, en el marc de la normativa específica per a cada àmbit. Entre aquestes activitats, li correspon, en elsmunicipis mancats de serveis municipals de prevenció i extinció d'incendis, d'emetre informe, en la forma que sigui determinada per reglament, abans de l'autorització de l'autoritat competent, sobre els projectes de nova construcció, de reforma i d'activitats, i també d'inspeccionar els establiments i els locals públics amb la finalitat de determinar el compliment de la normativa de prevenció d'incendis.Estudiar i investigar les tècniques, les instal·lacions i els sistemes per a la protecció contra incendis en relació amb la normativa específica en aquesta matèria.

Intervenir en operacions de protecció civil, d'acord amb les previsions dels plans territorials i dels plans especials corresponents i elaborar els plans d'actuació respectius dels serveis d'extinció d'incendis.

Intervenir enles operacions de
salvament marítim,
a requeriment de les autoritats
competents.

Intervenir en el salvament fluvial i en el rescat i el salvament de muntanya.

Investigar i analitzar els sinistres en els quals intervingui per raó de la seva competència, per tal d'informar sobre les causes i les conseqüències del sinistre i sobre els danys produïts.

Portar a terme activitatsinformatives i formatives per a la població en general que cerquin de limitar les causes i les conseqüències dels incendis i dels accidents i d'augmentar l'autoprotecció de la ciutadania.

Actuar en serveis d'interès públic, per raó de la capacitació específica dels seus membres i de l'adequació dels mitjans materials disponibles.


El cos de Bombers de la Generalitat s'estructura en una líniajeràrquica, de major a menor, segons les escales i categories següents:
· Escala superior, que comprèn la categoria d'inspector/a.
· Escala executiva, que comprèn la categoria de sotsinspector/a.
· Escala tècnica, que comprèn les categories d'oficial, de sergent/a, de caporal/a i de bomber/a de primera.
· Escala bàsica, que comprèn la categoria de bomber/a.
Escala superior: Els correspon ladirecció, coordinació i orientació d'unitats tècniques i de les operatives de nivell superior, i les funcions específiques de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments que es determinin reglamentàriament, i la direcció i el comandament en les situacions en què se'ls encomani d'exercir com a cap de guàrdia.
Escala executiva: Els correspon la coordinació i comandament d'unitats tècniques i deles operatives de nivell intermedi, i les funcions específiques de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments que es determinin reglamentàriament, i el comandament de les unitats corresponents en les situacions en què se'ls encomani d'exercir com a cap de guàrdia.
Escala tècnica: A les persones membres d'aquesta escala els corresponen les funcions operatives en tasques de prevenció i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holaaa
  • holaaa
  • holaaa
  • Holaaa
  • holaaa
  • holaaa
  • Holaaa
  • Holaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS