Holacaracola

Páginas: 7 (1612 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
GRUP: Rut Casero, Elisabet Ferrer, Vernoica Arvaiova, Anna Arnau
SEMINARI 1

1. NOM: ELS GRUPS DE PERSONES

2. OBJECTIU
Aprendre a observar el funcionament d’un grup, donant feed-back de les intervencions realitzades, per aprendre d’un mateix i de la seva relació amb el grup

3. SÍNTESIS DEL CONTINGUT TEÒRIC
La definició de grup s’entén com a conjunt de persones entre les qualshi ha una relació intrínseca, on aquests membres interactuen entre ells. Existeixen diferents tipus de grups, entre els quals està el primari, on les persones tenen una relació directe i afectiva, o secundaris, on les relacions són indirectes. Un grup té diferents funcions, les quals poden ser la de integrar al individu i reforçar-lo així o regular les relacions interpersonals donant mésimportància a la vida pròpia del membre. També reforça les relacions interpersonals on l’individu pot conèixer-se més a ell mateix i saber quina és la seva identitat. Per últim trobem també una funció de seguretat al pertànyer a un grup, ja que l’individu pot ser ell mateix si es sent còmode.
Per a que un grup sobrevisqui, ha d’estipular unes normes i tot membre ha de seguir-les, sinó aquest seràperseguit com a possible traïdor del grup. En tot grup hi ha d’haver un líder, moderador o responsable de que es segueixin les normes i de motivar a la resta de membres a dur a terme les activitats el més aviat i eficaçment possible.

4. CONCEPTES RELLEVANTS
Entenem per grup de personés al conjunt d’individus que es relacionen entre ells, amb un cert grau de dependència. Tenint a la vegada elsindividus la seva pròpia autonomia per a expressar les seves idees, creences, valors, la seva opinió als altres membres del grup, sempre respectant a tots ells.
Per a que el grup funcioni correctament, s’han de destacar alguns conceptes; dependència com hem dit anteriorment, els individus depenen uns dels altres per a poder aconseguir els objectius grupals. Tots els components del grup han decompartir una finalitat comú, de manera que aquests realitzen activitats comunes que condueixen als objectius grupals. Un altre dels aspectes importants del grup és l’organització, el grup ha de tindre una determinada estructura, és a dir, una distribució de les feines i responsabilitats que s’atorguen a cadascú dels individus del grup, així com també ha d’haver-hi en un grup una sèrie de normes idirectrius de funcionament compartides. El respecte, un dels conceptes més rellevants en un grup de persones, s’ha de respectar a tots els individus del grup, escoltar les seves opinions, idees, y la comunicació, és el concepte clau en un grup de persones. Sense una adequada comunicació entre tots els membres del grup, aquest no pot funcionar.
La integració de tots els membres en el grup és importantper a una correcta organització, així com per a arribar a complir els objectius establerts en el grup. Finalment, hem de dir que hi ha d’haver en el grup estabilitat entre tots els individus, així com en tots els aspectes que influeixen en un grup de persones

5. APLICACIÓ EN L’ATENCIÓ HOSPITALÀRIA
Igual que en l'atenció primària, la hospitalària consisteix en treballar en equip, directa oindirectament consisteix en formar part d'un grup. D'aquí la importància que una persona tingui habilitats i ànim d'integrar-se en un grup de persones a fi de que el funcionament d'aquest sigui positiu i productiu.
L'aplicació del contingut treballat en el seminari en l'atenció hospitalària avarca tots els diferents professionals i no només els d'infermeria ja que treballen complementant-se unsamb els altres formant un conjunt de persones, un grup secundari on les relacions solen ser indirectes passant per intermediaris. Tal i com vam poder aprendre, Bales i Homans caracteritzen el grup per les comunicacions que s’hi estableixen i la interacció que resulta d’aquesta comunicació, en l’àmbit hospitalari cada equip té en comú la complexitat clínica de la seva unitat, malgrat les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • holacaracola
  • holacaracola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS